• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad se noga pretvori u panj...

Da ste Žoze Murinjo, da li biste poslali Kristijana Ronalda da izvede prvi penal u drami polufinala Lige šampiona, pred 80.000 ljudi? Brojke kažu - da! Realnost - ne...

 Kad se noga pretvori u panj... Izvor: MONDO

Kristijano Ronaldo postigao je 56 golova ove sezone na 51 utakmici, deset od deset u Ligi šampiona, a 142 pogotka na 140 mečeva od kada je iz Mančester junajteda za skoro 100 miliona evra došao u Real Madrid.

Pffff... Brojke da se zalediš!

Reklo bi se da je ovaj vanserijski fudbaler na terenu do sada isplatio sebe deset puta (iako je taj transfer pokriven za sedam mjeseci prodaje njegovih dresova samo na području Madrida, a gdje je ostatak svijeta!?).

Ali...

Do daljeg, ovaj 26-godišnji atleta, dribler, golgeter i plejboj, ostaće upamćen po tome što je penal seriju u polufinali Lige šampiona između Reala iz Madrida i Bajerna iz Minhena otvorio - promašajem!

Prije nego što se sreo oči u oči sa Manuelom Nojerom, a pred 80.000 svojih navijača na Bernabeuu, Ronaldo je vezao 25. uzastopnih pogodaka sa bijele tačke u svim takmičenjima, računajuči i onaj u šestom minutu iste utakmice, kada je bio više nego siguran i kada je doveo svoj tim u vođstvo od 1:0.

Ronaldo je bio strelac i 11 minuta kasnije za 2:0, pa je bilo logično da ga, kao dvostrukog strelca, Žoze Murinjo pošalje pred Nojera kao prvog izvođača.

I onda... Deja-vu.

Nojer je Ronaldu odbranio njegov najvažniji penal u karijeri, još od finala Lige šampiona 2008. godine, kada je Portugalac promašio u penal nadmetanju sa Čelsijem!? I na toj utakmici bio je strelac, ali se nije proslavio pred Petrom Čehom. Sreća po njega pa se potom Džon Teri okliznuo i propustio priliku da Čelsiju donese prvi trofej prvaka Evrope, odnosno što je Junajted na kraju izašao kao pobjednik u Moskvi.

Ovog puta, kao što smo napisali i u izvještaju, nije imao ko da ga pokrije, odnosno nije imao ko da se oklizne.

Ko je za to kriv? Ronaldo? Ili Murinjo?

Ronaldo nije ni prvi, ni posljednji veliki fudbaler kojem se noga pretvorila u panj kada je najteže. Nabrajati bi bilo neracionalno i nepravedno, jer bismo nekoga sigurno zaboravili.

Možda, čisto zbog aktuelnosti, treba pomenuti jednog - Lionela Mesija, koji je samo dan ranije promašio penal koji bi vjerovatno odveo Barselonu u finale, a ne Čelsi. Zanimljivo, bio je to prvi put da je Mesi u karijeri izveo penal tako da lopta nije išla u gol.

Sedam puta su mu branili, a u utorak uveče, Mesi je pogodio - prečku. Prvi put u životu...

Ovaj promašaj, Ronaldu će se zaboraviti tek kada svojim nadfudbalskim sposobnostima odvede Real Madrid na krov Evrope, gdje najtrofejniji klub kontinenta nije bio još od 2002. godine i finala u Glazgovu, koje je magičnim volej udarcem riješio Zinedin Zidan.

Ironično, Ronaldo i Mesi mogli su da imaju priliku za tako nešto 19. maja na "Alijanc Areni", ali ćemo tamo gledati Drogbu, Robena, Lamparda, Riberija, Čeha, Nojera i ostale.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC