• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miske je opet "onaj stari"

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović postigao je pet golova za moskovski Dinamo u posljednjih mjesec dana.

 Miske je opet "onaj stari" Izvor: MONDO

Misimović ponovo igra u životnoj formi, sličnoj onoj iz vremena kad je u dresu Volfsburga rešetao mreže i asistirao Edinu Džeki.

Sve je počelo 21. marta kada je dobio priliku da prekine crnu seriju Moskovljana od šest utakmica bez pobjede.

Protiv Zenita je zaigrao od prvog minuta u četvrtfinalu Kupa Rusije i golom riješio pitanje pobjednika. Od tada je neizostavan u postavi trenera Sergeja Silkina, a Dinamo igra kao preporođen. Drugi su na tabeli, a imaju šansu da osvoje i Kup Rusije.

"Trener je ranije vjerovao drugim igračima. Nisam se previše nervirao, nisam pričao sa njim oko toga i znao sam da ću, kad-tad dobiti priliku. Na kraju sam zaigrao i prezadovoljan sam trenutnim statusom i učinkom", izjavio je Misimović sarajevskom "Oslobođenju".

Vezista "zmajeva" će u dresu Dinama u subotu gostovati lideru šampionata Zenitu iz Sankt Petersburga.

"Zenitu je dovoljan i bod za potvrdu titule. Pripremili su sve za proslavu, ali učinićemo sve da im pokvarimo slavlje. Svjestan sam da će nam biti teško, ali ne i nemoguće. Do kraja prvenstva su ostala još četiri kola i cilj nam je da zadržimo drugu poziciju koja vodi u Ligu šampiona. U međuvremenu, protiv Rubina igramo finale Kupa Rusije. Nadam se da možemo do trofeja. Tempo je ubitačan, ali izdržaćemo".

Misimović je demantovao spekulacije njemačkih medija da bi na ljeto mogao da se vrati u Bundesligu, tačnije Hofenhajm.

"Nije realno da se vratim u Njemačku. Iskreno, nisam ni razmišljao. Imam ugovor još dvije godine i u tom slučaju prvi bi se pitao Dinamo. A, ne vjerujem da bi me pustili".



Zbog činjenice da je jedan od rijetkih reprezentativaca BiH, koji je u posljednje vrijeme standardan u svom klubu, smatra da je srećna opcija što "zmajevi" nemaju sada nekih važnih utakmica.

"Nije dobro kada ne igraš u klubu. Znam to po sebi. Ali, opet ističem, sreća pa ima još dosta vremena do starta kvalifikacija. Predstojeće prijateljske utakmice dolaze u nezgodnim terminima, u prvenstvenoj pauzi. Znamo kako smo prošle godine prošli protiv Švedske i Njemačke. Zato, moramo ozbiljno da shvatimo mečeve protiv Irske i Meksika i pokušati da izvučemo pozitivne rezultate", zaključio je popularni Miske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC