• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atletiko ili Atletik

Atletik ili Atletiko? Madrid ili Bilbao? Saznaćemo uskoro...

 Atletiko ili Atletik Izvor: MONDO

Odluka će "pasti" u srijedu kasno uveče poslije finala 41. izdanja Kupa UEFA, a trećeg od kada je ovo kultno takmičenje preimenovano u Ligu Evrope.

Prvi put na teritoriji Rumunije, na novom stadionu "Arena Nationala" u Bukureštu, biće odigrano finalna utakmica evro-kupova, a akteri će biti Atletiko Madrid i Atletik Bilbao.

To će Bilbau biti utakmica za prvi trofej u Evropi, dok će Madrid juriti treću titulu. Prethodno, crveno-bijeli sa "Visente Kalderona" osvajali su Kup pobjednika Kupova u sezoni 1961/62 i Ligu Evrope pre dve sezone, kada su u finalu u Hamburgu savladali Fulam.

Biće to deveti put da finale Kupa UEFA, odnosno Lige Evrope igraju timovi iz iste zemlje, a drugi put da to rade Špansi, nakon što su se 2007. godine u Glazgovu sastali Sevilja i Espanjol (2:2, pobjeda Sevilje na penale 3:1). Deset golova do finala postigao je centarfor Atletika Rademel Falkao, koji je najzaslužniji za seriju svog tima od 11 uzastopnih pobjeda u LE od oktobra prošle godine kada je u grupnoj fazi Udineze pobijedio Madriđane.

Ukupno ove sezone, Madrid ima skor 16-1-1, dok je Bilbao stigao do finala sa devet pobjeda, ali i mnogo težim protivnicima, pa su tako Baskijci rušili Lokomotivu iz Moskve, Mančester junajted, Šalke i Sporting u eliminacionoj fazi. Atletiko je bio bolji od Lacija, Bešiktaša, Hanovera i Valensije u nokaut fazi.

Ova dva kluba nikada se ranije nisu sastala u Evropi, a u Španiji je skor na strani Madriđana: 64-30-56.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC