• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić pred Kup Srbije: Početak Zvezdine ere

"Neka to bude početak nove Zvezdine ere u domaćem fudbalu", kaže predsjednik Crvene zvezde. Hoće li se ponoviti Banjaluka, Smederevo i Železnik?

 Lukić pred Kup Srbije: Početak Zvezdine ere Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde u srijedu od 20 časova na kruševačkom stadionu "Mladost" boriće se za rekordni 24. trofej u Kupu, ujedno i za spas sezone veliki padova i na kraju uspona.

Protiv sebe, crveno-bijeli imaće čačanski Borac, klub koji nikada nije igrao finale Kupa i koji je u međuvremenu ispao iz Superlige Srbije. Suvišno je pričati ko je u svemu tome favorit, ali...

Više puta u karijeri, finale Kupa i uloga favorita poigrali su se sa crveno-bijelima. Kao najtrofejniji na ovim prostorima, fudbaleri Crvene zvezde nisu ozbiljno shvatili davljenike u finalu i ostajali su bez trofeja "pred nosom".

Tako, u velikoj mjeri zahvaljujući Crvenoj zvezdi, klubovi poput Borca iz Banjaluke (1988), Sartida, tj. sadašnjeg Smedereva (2003) i u međuvremenu ugašenog Železnika (2005) u svojim vitrinama imaju pehar pobjednika Kupa, najmasovnijeg srpskog takmičenja.

Nije li to dovoljna opomena za momke Roberta Prosinečkog da će u srijedu uveče pred punim tribinama u Kruševcu imati "đavolski" težak posao. A, podsjetićemo i da fudbaleri kao na traci ponavljaju da su "uvijek najteže one unaprijed dobijene utakmice".

Crveno-bijeli su u polufinalu preskočili najtežu prepreku, eliminisali "vječitog rivala" i prošlogodišnjeg osvajača Kupa, Partizan, pa bi bilo rezultatski tragično po klub koji nije šampion pet godina zaredom da ne uzme bar utješni trofej. Crveno-bijelima je ove sezone, kako su sami istakli, glavni cilj bila titula šampiona, ali taj trofej odbranio je Partizan, što sada daje dodatni značaj finalu kupa iz perspektive Zvezde.

"Osvajanje pehara biće najbolji poklon za sjajnu armiju Zvezdinih navijača, koja je mnogima pokzala zašto je Crvena zvezda najbolji i najveći klub u regionu... U Kruševcu će biti obilježen kraj sezone, ali neka za nas to bude i početak nove Zvezdine ere u domaćem fudbalu", istakao je predsjednik crveno-bijelih Vladan Lukić.

Ova utakmica biće i dobra prilika za trenera Roberta Prosinečkog da osvoji prvi trofej na klupi Crvene zvezde.



Čačanski Borac je do najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji - plasmana u finale Kupa, došao u sezoni kada je ispao iz Superlige. Veliko iznenađenje Borac je napravio u polufinalu kada je eliminisao ekipu Vojvodine.

"Crvena zvezda je veliki klub, koji pogotovo zna kako se igra u odlučujućim utakmicama. Za nas je to novo iskustvo. Ipak, Kup Srbije je takvo takmičenje u kojem sve ekipe mogu da se nadaju iznenađenju... Bez obzira na rezultatsku krizu u prvenstvu, iskreno se nadam da u Kupu Srbije možemo da trijumfujemo", poručio je predsjednik Borca Ilija Petrović.

Interesantna je i činjenica da će finalni meč Kupa prvi put biti odigran van Beograda. Prvobitno je domaćin trebalo da bude Novi Sad, ali je nakon odustajanja "uskočio" Kruševac.

"Finale iz ove sezone će po nečemu sigurno ostati zapisano u našim istorijskim fudbalskim knjigama. Bili smo istrajni u realizaciji dugogodišnje ideje, a riječ je o ukazivanju šanse centrima van Beograda da organizuju najsvečaniju utakmicu srpskog klupskog fudbala", napisao je u najavi utakmice Tomislav Karadžić, predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

On je dodao da će FSS nastaviti sa jačanjem fudbalskih centara širom zemlje i istakao da očekuje sjajnu atmosferu, uz dobar fudbal na kruševačkom stadionu Mladost.

Crvena zvezda je ove sezone u Superligi pobijedila Borac rezultatom 3:0 u Čačku i 2:0 u Beogradu, ali su prošle sezone "zebre" pobijedile beogradske crveno-bijele na svom stadionu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC