• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson: Zašto je Siti igrao toliko dugo?

Ferguson smatra da Siti nije smio da završi utakmicu poslije Junajteda, iako je duel Siti - KPR opravdano produžen za pet minuta.

 Ferguson: Zašto je Siti igrao toliko dugo?  Izvor: MONDO

Ko gubi ima pravo da se ljuti.

Ser Aleks Ferguson ne gubi često, naročito ne titule u Premijer ligi (12/20), ali kada se to dogodi, onda ćete od vremešnog Škota često čuti kako ima primjedbe i pritužbe. Tako je bilo i ovog puta, kada je Mančester siti uzeo Junajtedu titulu golom u 94. minutu.

Ferguson je rekao da je gradskom rivalu bilo dozvoljeno da kasnije završi prvenstveni meč protiv Kvins Park Rendžersa. U trenutku kada je Junajted pobijedio u Sanderlendu rezultatom 1:0 i praktično odbranio titulu, Siti je kod kuće gubio od KPR 2:1.

Međutim, prvo je u 92. minutu Edin Džeko izjednačio na 2:2, da bi šampionski pogodak postigao Argentinac Serhio Kun Aguero u 94. minutu utakmice.

"Premijer liga mora da se pozabavi time. Nijedan tim ne bi smio da završi meč prije drugih. Mislili smo da smo uspjeli", rekao je Ferguson.

Ipak, pitanje je kako je moguće da sve utakmice budu završene u istoj sekundi, ako se zna da svaki sudija mora da produži meč za onoliko vremena koliko je izgubljeno u regularnih 90 minuta. Na meču Siti - KPR izvršeno je svih šest izmjena (ukupno tri minuta nadoknade), plus je zbog frke koju je napravio Džoi Barton, izgubljeno još najmanje dva, a vjerovatno i više minuta.

Barton je udario laktom u glavu Karlosa Teveza, poslije čega je glavni sudija morao da se posavjetuje sa pomoćnicima i tek onda isključi kontroverznog Bartona, ali on tada nije želio da izađe, već je s leđa šutnuo Serhija Aguera, što je dodatno podiglo tenzije.

Došlo je do gurkanja i vrijeđanja, a rezervisti KPR uz pomoć članova stručnog štaba, jedva su Bartona izveli s terena i sproveli ga u tunel, gdje je opet umalo došlo do sukoba između Bartona i Marija Balotelija.

Sudija je produžio meč za pet minuta, potpuno opravdano, a Siti je gol za titulu postigao minut prije isteka vremena.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC