• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJEZNIČAR: Biće teško ali možemo do trofeja

Fudbaleri Željezničara svjesni da će u revnašu finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega biti teško ali vjeruju da mogu do trofeja.

 ŽELJEZNIČAR: Biće teško ali možemo do trofeja Izvor: MONDO

Željezničar je na korak do dule krune. “Plavi” su već osvojili prvenstvo i preostalo je da još odigraju revanš meč finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

U prvom meču na Grbavici je bilo 1:0 i to je prednost s kojom Željo ide na Pecaru, gdje se očekuje uzbudljiv meč u borbi za trofej pobjednika Kupa.


"Bit će sigurno teška utakmica, imamo 1:0, ali to ne mora ništa značiti ukoliko ne budemo stoposto ušli u sutrašnju utakmicu Široki je odlična momčad. Izgubili smo ove sezone na Pecari i to nam mora biti poziv na oprez. Nadam se, ipak, našoj dobroj igri i još jednom dobrom rezultatu, na kraju nadam se duploj kruni", izjavio je defanzivac Željezničara Josip Kvesić.

Biće to prilika da Željezničar osvoji duplu krunu in a najbolji mogući način završi uspješnu sezonu.

"Ovo je odlična sezona za Željezničar. Igrali smo dobro iz kola u kolo, nizali smo dobre rezultate, rušili rekorde. Na dobrom smo putu da osvojimo duplu krunu, ali zato moramo dati sve od sebe na Pecari jer, ponavljam, iako imamo 1:0 rezultat, ne smijemo se opustiti i do posljednje sekunde moramo biti fokusirani na dešavanja na terenu", rekao je Kvesić.

Optimista, ali sa odozom opreza, je i Jadranko Bogičević.

„Imamo rezultat koji smo priželjkivali iz prvog meča, bez primljenog gola i to je naša velika prednost. Široki Brijeg se mora otvoriti što će nam dati dovoljno prostora za brze kontre. To ne znači da ćemo igrati zatvorenoSigurno je da Široki neće ići grlom u jagode, ali ako žele postići gol morat će igrati otvoreno. Mi naprijed imamo toliko znalaca da će iskorstiti svaku njihovu grešku. I naša odbrana je ove sezone odradila svoj dio posla na čelu sa veteranom Adnanom Gušom na čelu, koji je kao vino, što stariji to bolji. Nadamo se da ćemo biti svi na nivou i da ćemo osvojiti Kup BiH “, rekao je Bogičević.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC