• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIJATELjSKE: Volkov debitovao remijem

Crna Gora igrala neriješeno u Briselu sa Belgijom. Volkov u stratnih 11 Crnogoraca. Hrvatska lako sa Estonijom, Rusi i Ugrugvajci prijateljski.

 PRIJATELjSKE: Volkov debitovao remijem Izvor: MONDO

Vladimir Volkov debitovao je za Crnu Goru!

Fudbaler Partizana bio je u početnoj postavi selektora Crne Gore, Branka Brnovića, koja se u Briselu, na stadionu "Kralj Boduen", suprotsavila Belgiji u prijateljskom meču. Rezultat je bio 2:2.

Pored toga što je Volkov (ima jedan nastup za Srbiju) promijenio boje reprezentacije, utakmica u Briselu ljubiteljima fudbala u Srbiji bila je zanimljiva i zbog činjenice da će Belgija u kvalifikacijama za Mundijal dva puta odmjeriti snage sa "orlovima".

Inače, Volkov je na debiju mogao i do prvenca u novoj reprezentaciji, ali se ispriječila prečka. Odigrao je cijelu utakmicu i zaradio žuti karton,

"Sokolovi" su poveli već u petom minutu. Mirko Vučinić je iskoristio odličnu loptu još jednog Beograđanina u timu Crne Gore Nikole Drinčića (i Volkov je rođen u glavnom gradu Srbije) i "ljevicom" savladao protivničkog golmana.

Oko 20.000 navijača ipak se radovalo do kraja prvog poluvremena. I to u dva navrata. Izjednačenje je uslijedilo u 25. minutu. Aksel Vicel je preciznom loptom "probio" protivničku odbranu, uslijedio je centaršut Martensa poslije kojeg je Mladen Božović ispao iz igre, a napadač Olimpijakosa Kevin Miraljes, lagano glavom spremio loptu u mrežu - 1:1.

Belgija je povela u 32. minutu.

Savo Pavićević je skrivio penal, siguran sa "bijele tačke" bio je Eden Azar.

U drugom poluvremenu samo jedan gol i to u mreži domaćina. Poslije asistencije Nikola Drinčić se upisao i u strijelce, jer je u 76. minutu iskoristio priliku koja mu se ukazala poslije dodavanja Simona Vukčevića.

Prema izvještajima crnogorskih medija, Belgija je bila bolja u prvom dijelu. Konstantno je vršila pritisak sa pet-šest igrača na odbranu gostujućeg tima, a najveće probleme zadavali su Azar, Martens, Miraljes, kao i brzonogi bočni fudbaleri.

BELGIJA: Kurtoa - Odoi, Aldervireld, Fertongen, Lomberts - Felaini, Vicel - Miraljas, Martens, Hazar - De Kamargo. Igrali su još: Žile, Simons i Benteke.

CRNA GORA: Božović - Pavićević, Savić, Baša, Jovanović - Zverotić, Drinčić - Volkov, Vukčević, Bećiraj - Vučinić.

BILIĆ NA SLATKIM MUKAMA



I Hrvatska je sa Srbijom u kvalifikacionoj grupi za Svjetsko prvenstvo.

Za razliku od Crne Gore i Belgije, "kockasti" su protiv Estonije igrali kontrolni meč pred početak Eura 2012 (8. jun - 1. jul 2012).

Srbi su protiv ove baltičke reprezentacije izgubili ključnih pet bodova u kvalifikacijama za Poljsku i Ukrajinu. Hrvati nisu imali tih problema. Lepršavom igrom lagano su riješili meč (3:1), a pitanje pobjednika bilo je poznato još nakon prvih 45 minuta (2:0).

Reprezentativci Hrvatske stavili su na slatke muke svog selektora Slavena Bilića, koji će dobro morati da razmisli prije objavljivanja konačnog spiska putnika za Evropsko prvenstvo.

Na stadionu Aldo Drosini u Puli domaćin je poveo golom Vedrana Ćorluke poslije četvrt časa igre. Samo pet minuta kasnije Hrvatska je vodila 2:0. Eduardo je na desnoj strani petom kroz noge proigrao Ivana Perišića, a ovaj po zemlji asistirao sa sigurnog realizatora Nikolu Kalinića.

U drugom poluvremenu još dva gola, po jedan na obje strane. Čisto da vrati oprez kod Bilića. Ognjen Vukojević je bio strijelac za Hrvate, a, imate pravo samo jednom da pogađate ko se upisaom kod Estonaca...

Naravno, Konstantin Vasiljev!

Sa dva gola Srbiji i jedan Sjevernoj Irskoj dobro će ostati upamćen kod nas!

HRVATSKA: Subašić - Vida, Ćorluka, Šildenfeld, Strinić - Perišić, Dujmović, Iličević, Badelj - Kalinić, Eduardo. Igrali su još: Šimunić, Vukojević, Kranjčar, Mandžukić i Rakitić.

RUSI I URUGVAJCI MIROLjUBIVO



Rusija je odigrala prvu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. "Zbornaja" je imala vrlo jaku provjeru protiv trećeg tima sa posljednjeg Svjetskog prvenstva - Urugvaja.

Meč je završen bez pobjednika - 1:1, oba gola viđena su u drugom poluvremenu.

Južnoamerikanci su poveli u Moskvi preko Luisa Sureza. Napadač Liverpula poentirao je poslije tri minuta igre nakon povratka sa odmora. Na izjednačenje se nije dugo čekalo. Tačnije, nije se čekalo uopšte...

Čim su krenuli sa centra Rusi su uspjeli da postignu gol. Strijelac je bio napadač Zenita Aleksandar Keržakov, koji je prvi dio igre presjedio na klupi.

Obje selekcije utakmicu su počele u najjačim sastavima. Urugvaj je igrao sa timom koji je iznio najveći teret na posljednjem Mundijalu, a i Dik Advokat se odlučio za vrlo jaku postavu.

Rusija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa domaćinom Poljskom, Češkom i Grčkom. Urugvaj 2. juna u Montevideu očekuje četvrta utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Prvoplasiranom timu zone Južna Amerika u goste dolazi Venecuela.

Tim Oskara Tabareza iz tri meča (dvije pobjede i neriješeno) skupio je sedam bodova i nalazi se ispred Aregntine i Venecuele, koji takođe imaju po sedam poena, ali i meč više, sa slabijom gol razlikom.

Većina utakmica na programu je u subotu, kada će i Srbija u Sent Galenu odmjeriti snage sa svjetskim i evropskim prvakom Španijom.

(MONDO - foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC