• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijailović: Riberi je sjajan!

Reprezentativci Srbije još sabiraju utiske iz duela sa Francuzima. Mijailovića fascinirao Riberi, Obradović kaže da porazi nisu značajni.

 Mijailović: Riberi je sjajan!  Izvor: MONDO

Pred "orlovima" je još jedan meč - posljednji na debitantskoj turneji novog selektora Siniše Mihajlovića.

Prva dva su završili bez pobjede. Najprije su ih nadigrali Španci, potom i Francuzi, a sa trećim rivalima - Šveđanima, suočiće se u utorak od 19.00 časova u Stokholmu.

Mihajlović koristi prve utakmice na klupi Srbije da isproba nove igrače, taktiku i upozna sve sa svojim principima rada. Vezista Crvene zvezde Srđan Mijailović jedan je od debitanata, kojima je pružio priliku da prvi put zaigraju u "A timu" i pokažu ili bar nagovijeste svoje mogućnosti.

Mijailović nije bio u ekipi protiv Španije, ali je debitovao protiv Francuza. Kaže da će od suparničkih igrača najduže pamtiti Franka Riberija.

"Najjači utisak na mene ostavio je Riberi. Vidjelo se koliko je kvalitetan, kako rješava teške situacije...", počeo je mladi i omladinski reprezentativac Srbije.

Odluka Siniše Mihajlovića da na mini turneju povede sve igrače za koje je smatrao da mogu da doprinesu nacionalnom timu stvorila je mladom Mijailoviću priliku da debituje. "Osjećaj je fenomenalan", poručuje.

"Prelijep je osjećaj, ne mogu da opišem sreću kad sam debitovao. Hvala selektoru što mi je ukazao povjerenje, potrudiću se da ga maksimalno opravdam. Svi su me lijepo prihvatili, svi hoće da mi pomognu", dodao je on i istakao da će rado sa vršnjacima učestvovati na EP za igrače mlađe od 19 godina, kao i da će prihvatiti eventualni poziv Aleksandra Jankovića za predstojeći duel mlade reprezentacije protiv Farana.



Ivan Obradović, njegov saigrač iz nacionalnog tima, već je starosjedilac u ekipi. Odigrao je 19 utakmica u dresu sa državnim grbom i može da uporedi aktuelnu situaciju u timu sa onom kad je on debitovao.

"Istina je da imamo relativno nov i mlad tim, sa malo iskustva. Igrali smo protiv vrhunskih selekcija, svjetskih i evropskih prvaka, teško im je parirati, ali dobro je, s obzirom na to da nov sastav, da smo dobro igrali, radili ono što je selektor tražio, falilo nam je i malo sreće, bolje poznavanja...", rekao je on.

Odluka Siniše Mihajlovića da u posljednjoj liniji tima igraju tri igrača najvjerovatnije će "pogurati" Obradovića bliže golu protivnika. On kaže da mu to ne smeta.

"Cio život sam igrao ka napadu, u Saragosi sam imao sreću da posljednjih nekoliko utakmica igram po krilu, znam svoj zadatak iako možda kod novog selektora ima nekih zadataka koji su mi strani... Mislim da mogu mnogo toga da pružim na toj poziciji", rekao je on.

Bivši fudbaler Partizana nije zabrinut porazima.

"Mislim da će sve doći na svoje i da ćemo biti pravi u kvalifikacijama", podvukao je on.

"Orlove" je u Švedskoj dočekalo loše vrijeme, pa je izvjesno da će u duelu sa reprezentacijom "Tri krune" igrati po natopljenom terenu.

Ekipa Siniše Mihajlovića biće pretposljednji gost na stadionu "Rosunda". Domaća selekcija dočekaće na njemu još Brazilce sredinom avgusta i potom će se preseliti na "Frends arenu", bazu Aika.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC