• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luković: Znam da igram uz dva štopera

Iskusnom defanzivcu "orlova" taktika Siniše Mihajlovića nije novina, ali ističe da je potrebno vrijeme da se svi igrači naviknu.

 Luković: Znam da igram uz dva štopera Izvor: MONDO

Aleksandar Luković (30) jedan je od najiskusnijih igrača u ekipi Siniše Mihajlovića.

Dres sa državnim grbom prvi put je obukao 15. avgusta 2005. godine, u duelu sa Poljskom i od tada je promijenio mnogo saigrača u posljednjoj liniji ekipa. Takođe i formacija.

Mihajlovićevo insistiranje da Srbija igra sa tri štopera velika je promjena za većinu igrača koje je pozvao da igraju prijateljske utakmice protiv Španije, Francuske i Švedske. Ne i Lukoviću, koji ističe da mu nije problem da igra uz dva saigrača pred golmanom.

"U Italiji sam tri godine igrao lijevog štopera, nije mi nepoznata formacija ni sistem, nema tu prevelike razlike, bitna je komunikacija, priča i to će se sigurno popraviti. Malo vremena ima, vjerovatno većina momaka nije igrala u ovoj formaciji ali mislim da tu nema velike razlike", rekao je Luković.

Bivši lijevi spoljni Crvene zvezde, pa štoper Udinezea i Zenita smatra da nova formacija dodjeljuje važnije uloge igračima koji "špartaju" duž aut linije.

"Dva spoljna igrača pokrivaju cijelu lijevu i desnu stranu, važni su, ali je bitno da cijela ekipa odigra kako treba. Selektor zna šta radi i kakav mu je plan. Mi smo tu da se prilagodimo, tako da mi nije veliki problem".

Luković je na okupljanje reprezentacije stigao poslije oporavka od blaže povrede. Na treningu je osjetio bol u zadnjoj loži i zbog njega propustio duele sa Francuskom i Španijom.

"U ponedjeljak ću imati posljednji test na kome ću provjeriti da li ću biti sposoban da budem u kombinaciji. Probaću da vidim koliko je realno da konkurišem za tim", podvukao je on.



Iskusni štoper ima ogromnu želju da bude spreman za početak kvalifikacija i da učestvuje na Svjetskom prvenstvu 2014. godine. Smatra da će za plasman na Mundijal biti potrebna bolja igra cijelog tima, ne samo napada ili odbrane.

"Imamo novu ekipu i organizovali smo prave provjere. To je bio dobar test i za nas i za selektora. Bilo je i dobrih i loših stvari, ali to je novi početak i Mihajlovića i nas kao grupe. Nadam se da će sve da bude kako treba. Ne znam kako je došlo do situacije da nemamo prveliki izbor napadača, ali sigurno da momci koji su tu imaju kvalitet", dodao je Luković.

O Danku Lazoviću, svom saigraču iz Zenita ne želi da priča. Za sva pitanja u vezi sa Lazovićevim nastupom usmjerava novinare ka bivšem napadaču Partizana i PSV Ajndhovena.

"Danko bi nam mnogo značio, ali o tome bi trebalo razgovarati sa njim. Nije samo stvar u napadačima, već u cijeloj organiziji. Neophodne su im upotrebljive lopte, centaršutevi... Sada se to potencira, ali imamo i Lazovića i Markovića... "

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC