• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Erik Kantona snimio film o Predragu Pašiću!

Drogba, Sokrates, Maklufi, Kazeli i Pašić. O njima je legendarni Erik Kantona, snimio dokumentarac "Fudbalski pobunjenici".

 Erik Kantona snimio film o Predragu Pašiću! Izvor: MONDO

Dokumentarni film "Football Rebels" donosi pet priča o petorici fudbalera koji su, mimo i nakon slave i bogatstva, odlučili biti aktivni članovi društva i doprinijeti njegovom napretku.

Brazilska legenda Sokrates, veliki Didije Drogba, alžirska legenda Makloufi, Čileanac Kašeli i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Pašić - posvetili su se društvenom radu nakon što su okončali karijere, ili - u slučaju Drogbe - dok još uvijek igraju.

"Riječ je o filmu koji je Kantona pravio u protekle dvije godine o ličnostima koje su imale značajne karijere, a koje su za vrijeme njih ili poslije pokušale ostvariti pozitivan uticaj na društvo. Napravljena je priča o nekoliko fudbalera, a producentska kuća koja je radila film posjetila je i mene u Sarajevu. Bili su ovdje sedam dana i snimali aktivnosti škole fudbala 'Bubamara'", izjavio je Pašić za "Dnevni avaz".

Reprezentativac Jugoslavije i legenda Sarajeva uskoro putuje u Francusku na premijeru filma, koji će biti prikazivan i na francuskom kanalu "Arte", prenose sarajevski mediji.

Na promociji u Parizu i Marseju, Kantona će razgovarati sa svim učesnicima u filmu, postavljajući im pitanja o njihovom radu i angažmanu.



Pašić ne krije da je bio iznenađen što je Kantona zainteresovan njegovim radom.

"Erik je veliko ime. On je ličnost koja ne trpi nepravde i bori se za dobre stvari. Velika mi je čast upoznati ga", dodao je Pašić.

U insertu iz filma koji je dostupan na internetu, Kantona objašnjava ciljeve i razloge ovog projekta. Za Pašića kaže da je u ratu ostao u Sarajevu iako je imao mogućnost da ode.

Kantonin cilj je predstaviti ove zvijezde i društvene radnike široj publici te im pomoći u saradnji i unapređenju njihovih aktivnosti.



Ovaj veliki fudbaler, legenda Francuske i Mančester junajteda nije se odao lagodnom i bogatom životu nakon završetka burne i velike karijere. Posvetio se glumi u igranim filmovima, a često poziva Francuze i Evropljane da se probude.

Tako je u decembru 2010. stanovnike Evrope i svijeta pozvao da jurišaju na banke i povuku svoju ušteđevinu. Početkom ove godine čak je najavljivao kandidaturu za predsjednika Francuske, ali je od toga odustao.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC