• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Još jedno ili dva pojačanja

U Zvezdi rade na raskidu ugovora sa Pašekom, rešavanju statusa Borhe, dovođenju Babalja i potom još jednog ili dva pojačanja, rečeno je MONDU.

 ZVEZDA: Još jedno ili dva pojačanja  Izvor: MONDO

Ljubo Nenadić je doveden iz kragujevačkog Radničkog. Iz podmlatka promovisani su Uroš Spajić i Stevan Luković, uskoro će Veljko Simić, a možda i kadet Vukan Savićević.

Eli Babalj trebalo bi 11. juna da se pojavi u Beogradu i potpiše ugovor.

Poslije toga, rečeno je MONDU u Crvenoj zvezdi, klub će najverovatnije dovesti još jednog ili dvojicu igrača, osim ako bude neplaniranih odlazaka.

Neplanirani odlasci odnose se na eventualne "nepristojne" ponude za igrače koje je trener/sportski direktor Robert Prosinečki uvrstio u neophodne za sljedeću sezonu u kojoj će crveno-bijeli juriti plasman u Ligu Evrope i što je najvažnije, krenuti u pohod na titulu prvaka.

U Zvezdi su odlučili da ovog ljeta ne bude klasične transfer liste, već da igrački kadar bude podijeljen samo na fudbalere koji mogu da idu, odnosno koji su u planu da napuste klub u slučaju zadovoljavajuće ponude i na one koji će igrati u crveno-bijelom naredne sezone, uz jednu važnu opasku da Crvena zvezda neće biti u situaciji da svakog od njih zadrži ako zašušti kinta.

Na kratkoj listi onih koji su na izlaznim vratima nalaze se Kadu Mendeš, Miloš Dimitrijević, Nikola Mikić, Boban Bajković, Danijel Mihajlović, s tim da je Nikola Petković na korak da ode u Kinu.

U Crvenoj zvezdi ovih dana rade na raskidu ugovora sa Vinisijusom Pašekom, koji je prošlog ljeta doživio strašan prelom noge bez da je odigrao i jednu utakmicu u crveno-bijelom, a onda od januara do danas nije ni zalaganjem, ni kvalitetom uspio da se nametne na treninzima.

On nije u planovima Prosinečkog, a jedan je od najskupljih igrača tima, na čije plate odlazi značajan dio budžeta. S obzirom na to da je odnos kvaliteta i cijene neprihvatljiv za Upravu crveno-bijelih, koja radi na smanjenju troškova na svim nivoima, trenutno se sa timom koji zastupa prava Brazilca radi na uslovima pod kojima bi se dve strane razišle.

MONDU je rečeno da je Zvezda ponudila svoje uslove, za koje u klubu vjeruju da su "fer i korektni". Riječ sada ima Pašeko.

Još dvojica igrača prilično su "skupa" za budžet Crvene zvezde, ali su za razliku od Pašeka dala veliki doprinos rezultatima kluba - Evandro Goebel i Kristijan Borha. I jedan i drugi zacrtani su u planovima trenera, ali istina je i da su dugo već u klubu (bar iz ugla jednog pečalbara iz Južne Amerike) i da je moguće da očekuju nova iskušenja.

S obzirom na to da je Evandro Zvezdin igrač, pod ugovorom, s njim je situacija znatno jasnija i on će skoro sigurno igrati u Beogradu naredne sezone, ali sa Borhom je stvar malo komplikovanija, jer je on pozajmljen iz Flamenga i pozajmica ističe na zimu.

Kolumbijac bi tada postao potpuno slobodan u potrazi nove sredine, to bi se dogodilo na sred sezone i Zvezda onda ne bi imala nikakve "koristi" od njegovog narednog transfera. Drugim riječima, u januaru bi ostala i bez igrača i bez obeštećenja. U klubu, stoga, traže način na koji da se zaštite u slučaju da Borha ostane ovog ljeta.

U Zvezdi nadaju se da će pronaći formulu po kojoj će produžiti ili pozajmicu ili postati suvlasnici njegovog ugovora, pa bi tako imali učešća u nekom narednom transferu snažnog centarfora.

MONDU je još jednom potvrđeno da su se Uprava i trener složili oko toga da bi Darko Lazović, Duško Tošić i Evandro trebalo da ostanu naredne sezone. Lazović i Tošić uskoro će se vratiti s turneje sa reprezentacijom i tada će pred njih biti stavljeni konkretni uslovi za nastavak saradnje.

Načelno i jedan i drugi složili su se da žele da ostanu, ali uvijek može da "iznenadi" neka neodoljiva ponuda iz inostranstva, koja bi prema očekivanjima rukovodstva crveno-bijelih mogla da se pojavi pred kraj ili poslije EURO 2012, jer će gotovo svi relevantni evropski menadžeri i skauti u narednih mjesec dana biti fokusirani na događaje u Ukrajini i Poljskoj.

U Crvenoj zvezdi, takođe, demantovali su da će CSKA iz Moskve odvesti i Nikolu Maksimovića i Srđana Mijailovića.

(N. J. - MONDO, foto: Petar Stojanović/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC