• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A (baraž): Sampdorija blizu elite

Fudbaleri Sampdorije pobijedili na svom terenu Vareze (3:2), u prvoj finalnoj utakmici baraža za plasman u Seriju A. Defanzivac domaćih Danijele Gastaldelo odlučio pobjednika.

 SERIJA A (baraž): Sampdorija blizu elite  Izvor: MONDO

Šampion Italije iz sezone 1990/91, vicešampion Evrope iz sezone 1991/92, četvorostruki osvajač Kupa Italije i pobjednik Kupa Uefa (1989/90) blizu je povratka u Seriju A poslije jedne sezone u nižem rangu.

Nadomak plasmana u elitni rang stigao je pogocima defanzivca Danijela Gastandela i centarfora Nikole Pocija, koji su "poništavali" izjednačujuće golove gostiju (Rivas, Luka). Kapiten Gastandelo odlučio je pobjednika golom u finišu poslije kornera.

Srpski internacionalac Nenad Krstičić nije nastupio, pošto je imao obaveze u mladoj reprezentaciji. Ove sezone odigrao je 13 utakmica u Seriji B i namjestio jedan gol.

Zanimljivo je da su i Vareze i Sampdorija bili slabije plasirane ekipe u polufinalu baraža. Sampa je, uprkos tome, izbacila trećeplasirani Sasuolo, a Vareze Veronu. Direktan plasman u Seriju A obezbijedili su Peskara i Torino.

Revanš će biti odigran 9. juna u 20.45, a interesantna pravila učiniće ga drugačijim od sličnih utakmica za plasman širom Starog kontinenta. Naime, Sampdorija nije stekla prednost zbog većeg broja postignutih golova, već je, po italijanskim pravilima, osvojila tri boda. Ako Vaze pobijedi u revanšu, odluka o pobjedniku dvomeča biće odlučena gol-razlikom, a pravilo "dupliranja" golova u gostima ne važi.

Ako i u tom slučaju budu izjednačeni, Vareze će se plasirati u Seriju A zbog bolje pozicije na tabeli uoči baraža.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC