• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nađ o svemu, najviše o prelaznom roku

Albert Nađ u otvorenom razgovoru sa novinarima rekao dosta toga zanimljivog, pogotovo o prelaznom roku.

 Nađ o svemu, najviše o prelaznom roku Izvor: MONDO

Ako je suditi po pisanjima i izvještajima domaćih medija, prelazni rok u Humskoj protiče burno. Spominju se mnogi fudbaleri, iz domaće lige i inostranstva, za koje je navodno zaintersovan Partizan. Tako je gotovo svaki dan.

I sa odlascima je slično. Pojedinci iz akteulnog sastava uporno se sele u druge klubove.

Situacija u Humskoj, prema riječima koordinatora sportskog sekora Alberta Nađa, malo je drugačija. Kada je riječ o dovođenju pojačanja, sve je jasno - koliko para, toliko muzike, odnosno prevedeno na srpski fudbalski jezik - koliko zaradiš od prodaje igrača, toliko pojačanja.

A, Partizan za sada slabo prodaje.

"Još uvijek nema konkretnih ponuda. Postoje razni kontakti, ali ono što bi nas zadovoljilo se i dalje čeka", počeo je Nađ priču o prelaznom roku.

Problem Partizanu pravi i aktuelno Evropsko prvenstvo.

"Rano počinjemo pripreme za Evropu i već sada moramo da pravimo tim. Naš problem je u tome što će najbolja ponuda na fudbalskoj 'pijaci' biti po završetku Eura", objašnjava Nađ.

Trener Vermezović i direktor Tumbaković imali su želju da tim kompletiraju prije početka priprema, ali im se ona očigledno neće ispuniti.

"Nema ništa čudno u tome šta oni žele, to je normalno. Ali, moraćemo malo da odstupimo od pravila. U ovom trenutku mislim da će promjena biti sve do 17. jula i prve utakmice u Evropi. To je naša realnost".

Prije mjesec dana odjekunla je vijest da se Partizan dogovorio sa Čelsijem oko prodaje Lazara Markovića. Nađ je na insistiranje novinara otklonio dilemu.

"On je igrač Partizana i tačka", izričit je bio koordinator sporksog sektora, koji je priznao da je Partizan zaista pratio Marka Bakića iz Mogrena, ali da to ne znači i da je zaintersovan da ga dovede.

"RNIĆ NE MORA DA DOLAZI NA PROZIVKU"



Anderson Markeš i David Manga još uvijek imaju ugovor sa Partizanom, iako je sportski direktor Ljubiša Tumbaković najavio da će dvojici stranaca predložiti sporazumni raskid saradnje.

"Razgovaramo sa njihovim agentima. Oni su na odmoru i, ukoliko se ne riješi u najskorije vrijeme, obavezni su da se pojave na prozivci za početak priprema".

A, to neće morati da učini Nemanja Rnić, kome ugovor sa crno-bijelima ističe sredinom jula. Nađ je bio prilično jasan po pitanju defanzivca, koji se u Humsku vratio prošlog ljeta.

"Što se mene tiče, mislim da nema razloga da se Nemanja Rnić pojavljuje, jer mu ugovor ističe".

ZABIJA STIGAO, ČEKA SE LOVRE, ŠULER I IL GVAN ZANIMLJIVI



Koordinator spotskog sektira priznao je da postoji intersovanje za Marka Šulera, koji je i prije dvije godine bio zanimljiv prvaku Srbije. Mohamed Zabija stigao je u Beograd, gdje ga čekaju ljekarski pregledi i ako oni proteknu u najboljem redu slijedi potpis na ugovor o saradnji između Libijca i Partizana.

Što se Gorana Lovrea tiče i on je, po mišljenju Nađa, na korak od Humske i trebalo bi da bude prisutan 11. juna u Teleoptiku, kada trener Vermezović izvrši prozivku. Partizan razmatra i ponudu menadžera za Jong Il - Gvana.

"Agenti nude fudbalere, koji nekada mogu da se nametnu kao rješenje. Klub će svakako razmotriti ponudu, a konačan sud će dati trener Vladimir Vermezović", objasnio je Nađ.

"GDJE SU PARTIZANOVCI U REPREZENTACIJI"



Partizan ima problem sa omladinskim reprezentativcima, koji bi trebalo da od 3. do 15. jula brane boje Srbije na Evropksom prvenstvu u Estoniji. Marković, Akesntijević, Ninković, Mitrović i Ivković vjerovatno će se naći na spisku selektora Zorana Marića.

Problem je u tome što na većinu njih Vladimir Vermezović računa u kvalifikacijama za Ligu šampiona i potrebni su mu u pravljenju tima za sljedeću sezonu.

Predstavnici srpskog šampiona i Fudbalskog saveza Srbije tim povodom su održali sastanak.

"Sastali smo se sa čelnicima našeg Saveza, mislim da ćemo pronaći rješenje za problem i da nijedna strana neće ispaštati. Oni su potrebni reprezentaciji, ali i Partizanu, koji želi da izazove u Ligi šampiona dočeka sa svim raspoloživim snagama. Ako smo ljudi, moramo da nađemo rješenje", rekao je Nađ.

Ali, nije mu jasno zašto u "A" timu Srbije nema dovoljno igrača Partiazna.

"Ne znam zbog čega Crvena zvezda ima više reprezentativaca od Partizana. Zna se ko je petostruki uzastopni šampion i ko je dominirao posljednjih godina. Nije mi cilj da se miješam u selektorov spisak, kao ni da osporavam kvalitet petorice fudbalera iz Zvezde, samo sam mišljenja da Partizan mora da ima još nekoliko reprezentativaca", istakao je Nađ.

On je stava da je Mihajlović trebalo na širi spisak uvrsti još nekog fudbalera crno-bijelih. A, tu temu je potegao jer smatra da u javnosti nije propraćena na pravi način i želi da mu je neko objasni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC