• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovre u Partizanu: Da dovedem Kompanija?!

Iskusni vezista rekao da je ispunio dječački san poslije potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa crno-bijelima. Zadužio dres sa brojem osam.

 Lovre u Partizanu: Da dovedem Kompanija?! Izvor: MONDO

Goran Lovre i Partizan ozvaničili su saradnju. Iskusni, 30-godišnji vezista potpisao je dvogodišnji ugovor sa klubom u kome je napravio prve fudbalske korake i postao treći novajlija u timu Vladimira Vermezovića, poslije Branka Pauljevića i Stefana Šćepovića.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je Lovre potpisao za Partizan", istakao je sportski direktor crno-bijelih Ljubiša Tumbaković na početku promocije Gorana Lovrea.

"On je karijeru ovdje počeo sa devet godina i ja sam imao tu sreću da ga selektiram. Proveo je 14 godina u inostranstvu, odigrao mnogo utakmica u Ligi šampiona. Nadam se da je došao da završi ono što je ovdje započeo", dodao je Tumbaković.

Prvi operativac iz Humske 1 je objasnio i zašto je Lovre angažovan.

"Stručni štab je želio igrača ovakvog profila. Uspjeli smo da ga dovedemo i nadam se da će biti veliko pojačanje", završio je Tumbaković.

Lovre je još iz mlađih kategorija Partizana otišao u inostranstvo. Školu je završio u Anderlehtu čiji je dres prvog tima nosio četiri godine (2002-06). Igrao je zatim i za Groningen (2006-10) i Barnsli (2010-11).

"Ovo je veliki dan za mene. San koji nisam uspio da ostvarim kao dječak, ispunio mi se sada. Hvala svima iz kluba i nadam se da ću im se odužiti na terenu", počeo je Lovre, koji je dobio crno-bijeli dres sa brojem osam.

U decembru prošle godine raskinuo je ugovor sa Barnslijem i od tada je bez kluba. Nije mnogo igrao ni tokom jeseni 2011. Gotovo godinu dana je bez utakmica. Ipak, uvjerava da ga to neće omesti.

"Nikada nisam imao problema sa fizičkom spremom, pa sam siguran da neću ni sada".

Upitan da li će godina pauze usloviti da ga stručni štab i navijači malo duže čekaju da dostigne formu, odgovorio je:

"Jedna godina pauze može da znači samo da ću godinu više igrati fudbal".

Osnovna pozicija mu je zadnji vezni, za koji u Partizanu konkurišu i Mohamed Kamara, Milan Smiljanić, Saša Marković, Darko Brašanac... Lovre može da igra i na drugim mjestima u timu.

"Nije mi važno gdje igram, nikada se nisam bunio".

Kada je Tumbaković rekao da se Lovre vratio da "završi započeto", moguće da je mislio da karijeru završi u Partizanu...

"Ne bih imao ništa protiv da se to dogodi. Partizan je klub koji volim i želja mi je da ostavim dubok trag. Partizan igra najbolji fudbal u zemlji. Sadašnje rukovodstvo zna šta radi. Svi želimo da se plasiramo u Ligu šampiona i nadam se da uspjeh neće izostati".

Poznato je da je Lovre u odličnim odnosima sa Vinsentom Kompanijem, igračem Mančester sitija, još iz doba kada su zajedno igrali za Anderleht. E, upravo Kompani bi bio profil defanzivca kakav treba Partizanu. Upitan da li može da ga dovede u Humsku, Lovre je odgovorio:

"Zašto da ne? Dobri smo prijatelji. Napravio je sjajnu karijeru i zaista mi je drago da imam takvog prijatelja".

Ljubiša Tumbaković je na kraju dodao da u nedjelju neće biti novih potpisa ugovora, ali je najavio da će ih biti u ponedjeljak. Sljedeći na redu trebalo bi da bude Zabija.

(MONDO, foto Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC