• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAFTAN: Lopta je prešla crtu!

Rukovdstvo kluba iz Novopolocka dostavilo organima UEFA žalbu zbog nepriznatog gola u duelu sa Crvenom zvezdom.

 NAFTAN: Lopta je prešla crtu!  Izvor: MONDO

Gnjev čelnika Naftana usmjeren je ka finskom arbitru Toniju Asumi. Smatraju da je sa svojim pomoćnicima u 68. minutu duela Naftan - Crvena zvezda loše procijenio da lopta nija prešla (cijelim prečnikom) preko gol-linije Bobana Bajkovića, poslije gužve u petercu i da je tako "skrojio" konačan rezultat.

Čuvar mreže crveno-bijelih izjavio je za MONDO poslije utakmice da ne zna da li je izvukao loptu iz gola. U klubu iz Novopolocka nemaju dilemu da jeste.

"Cijelu utakmicu je obilježio kontroverzan rad finskog tima sudija. U 65. minutu su previdjeli grub start na Aleksandru Kobetsu, dok se spremao da šutne na gol. A najgore je tek uslijedilo, kada je istom igraču nepriznat pogodak", piše u saopštenju objavljenom na klupskom sajtu.



Sporna situacija bila je jedna od prelomnih momenata meča. Bjelorusi su tražili od sudije da prizna pogodak za izjednačenje, a fudbaleri Crvene zvezde izveli brz kontrapad i poveli 4:2.

"Nekoliko Zvezdinih igrača nije uspjelo da spriječi loptu da pređe gol liniju, a Asuma je, uprkos tome, odlučio da ne prizna pogodak. Ta odluka je u najmanju ruku sporna, da ne kažemo - pristrasna. Njen značaj posebno dobija na težini ako uzmemo u obzir da je već u sljedećem napadu postignut gol na drugoj strani."

U bjeloruskom klubu svjesni su da neće imati konkretne koristi od ulaganja žalbe, ali ne žele da odustanu od odbrane svojih interesa.

"Iz navedenih razloga sročili smo žalbu koju će nadležni morati da razmotre. Neodlučnost finskih sudija direktno je uticala na ishod meča. Poznato je da ona ne može biti poništena, ali ne možemo ni da ignorišemo djelo i reakciju Tonija Asume", zaključuju u Naftanu.

Bjeloruski predstavnik stiže u Beograd sljedeće nedjelje, na revanš zakazan za 26. jul u 20.30 časova. Ekipu zbog obaveza u nacionalnoj olimpijskoj selekciji neće predvoditi prvi trener Igor Kovalevič.

(M. Š. - MONDO, foto: radikal.ru)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC