• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Još nema novih reflektora...

... ali biće ih. "I to brzo", uvjerava generalni sekretar Zajednice klubova Super lige Miodrag Janković.

 JSL: Još nema novih reflektora...  Izvor: MONDO

Sijalice na stadionima u Jagodini, Nišu, Kragujevcu i Užicu neće biti spremne za početak sezone, ali hoće tokom jeseni. Većina klubova u Srbiji muči muku sa stadionom.

Infrastrukturni problemi stadiona u Srbiji, uobičajeno gorući problem većine naših klubova, biće bar djelimično riješeni tokom sezone 2012/13.

Probleme ima mnogo superligaša. Praktično - skoro svi.

Od ranije je poznato da je OFK Beogradu, Radu, Spartaku prvo zabranjeno da igraju na svojim stadionima, a potom im je dopušteno, ali samo pod uslovom da koriste po jednu tribinu. Donji Srem, novi superligaš, takođe zbog renoviranja i proširenja stadiona neće moći da igra utakmice na svom terenu, već na novosadskom "Karađorđu".

"Romantičare" sa Karaburme na domaćem terenu niko neće gledati sa zapadne tribine. Ona je na klizištu i već se pomjerila 10-15 centimetara. Dosta je teško stanje i na južnoj i sjevernoj, koje se krune, a njihovi segmenti se odvajaju.

Spartak će, takođe, na svom Gradskom stadionu moći da otvori samo jednu tribinu, dok će "građevinari" utakmice visokog rizika (protiv Partizana, Crvene zvijezde i Novog Pazara) morati da igraju na stadionu Obilića na Vračaru.

Manje probleme imaju Jagodina, Radnički Niš, Kragujevac i Sloboda. Ali ipak ih imaju.

Na njihovim stadionima još nije regulisano pitanje rasvjete, pa je izvjesno da će fudbaleri ta četiri kluba tokom avgusta morati da igraju po velikoj vrućini, u dnevnom terminu.

Generalni sekretar Zajednice klubova Super lige objasnio je u ponedjeljak dokle su došli radovi na "osvjetljavanju" stadiona Jagodine, imenjaka iz Niša i Kragujevca kao i Slobode.

"Mislimo da je najrealnije da rasvjeta prvo bude upaljena u Nišu. Ostalo je još samo da se zamjene sijalice na reflektorima. Jagodina je završila tender i krenula u realizaciju izgradnje stubova.

Sloboda je isto blizu kraja, a u Kragujevcu bi trebalo da budu napravljeni stubovi", rekao je Janković poslije sjednice IO.

Problem sa tenderom, dakle, onemogućiće "ćurane" da svom stadionu "pod Đurđevim brdom" koriste prednost postavljenih reflektora. Podsjetimo da su igrači Sima Krunića kao jedan od najvećih razloga rane eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope isticali upravo veliku vrućinu, koja im je otežala posao protiv Ordabasija.

Ekipa Slavenka Kuzeljevića (Radnički Kragujevac) ima druge probleme. Na "Čika Dači" je u toku renoviranje svlačionica, Upravne zgrade...

Janković je, stoga, istakao da je Izvršni odbor Zajednice klubova Superlige upozorio Kragujevčane, Nišlije, Subotičane, kao i predstavnike Rada i OFK Beograda da što prije srede svoje stadione kako bi mogli da igraju uslove na njima u regularnim uslovima.

"Donji Srem odigraće prvi dio sezone u Novom Sadu, na stadionu Vojvodine, dok Nišlije imaju sporazum sa Jagodinom da tamo igraju svoje mečeve, ako bude bilo potrebno. Rad će utakmice visokog rizika igrati na stadionu na Vračaru", dodao je Janković.

Problemi sa stadionima nisu jedina tema razgovora superligaša pred početak nove sezone (petak, 10. avgust).

Janković je dodao da će biti uvedena rigorozna primjena Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

U skladu s tim, osobe mlađe od 16 godina neće moći da prisustvuju utakmicama bez pratnje roditelja!

Takođe, veliku medijsku pažnju izazvalo je i odlaganje utakmice Javora i Crvene zvezde zbog koncerta Cece Ražnatović na Dragačevskom saboru trubača u Guči.



Meč je prvobitno trebalo da bude odigran 11. avgusta, a Janković je potvrdio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zahtijevalo da bude pronađen novi termin zbog procjene da neće biti dovoljno pripadnika policije za obezbjeđivanje tog meča.

"Istovremeno će biti održan i završni dan na Saboru trubača u Guči. Sabor je blizu Ivanjice i postoji bojazan da bi mnogi u alkoholisanom stanju krenuli na utakmicu", rekao je Jankković i dodao:

"Predstavnici Zajednice željeli su da meč bude odigran prve naredne srede, 15. avgusta, ali to nisu odobrili selektori "A" i mlade reprezentacije, koje tada igraju prijateljske utakmice sa Irskom i Moldavijom".

"Selektori nisu željeli da za predstojeće prijateljske utakmice izuzmu igrače Zvezde, a ne možemo da tražimo od kluba da igra bez četiri prvotimca, to bi dovelo u regularnost u pitanje", podvukao je gensek Zajednice.

Kao što je ranije najavljeno, utakmice Superlige biće odigrane većinom u subotu, dok će po jedan meč biti zakazan za petak i nedjelju.

Pet dana prije početka novog prvenstva jasno je da će utakmice u noćnom terminu moći da igraju samo vječiti rivali, Vojvodina i Donji Srem.

Nova sezona počeće u petak, 10. avgusta, utakmicom Rad - Radnički Kragujevac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC