• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi: Ne bih se branio ni protiv Liverpula

"Igraćemo i u revanšu... Ne bih se nikada branio 90 minuta, to nisam ja, to onda ne bi bila ni Crvena zvezda"

 Robi: Ne bih se branio ni protiv Liverpula Izvor: MONDO

Najavio je ovo trener crveno-bijelih pred put na revanš meč sa Omonijom (četvrtak, 18.00). Robi još nije "prelomio" oko sastava...

Prosinečki još nije prelomio. Ili jednostavno ne želi da priča o tome kako će igrati u četvrtak od 18 časova po našem vremenu, što je svakako na mjestu.

U utorak, na konferenciji za medije pred put u Nikoziju, trener fudbalera Crvene zvezde rekao je da još nije odlučio kako će postaviti ekipu za revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Omonije. On, ipak, kao zakleti optimista smatra da će crveno-bijeli proći Kiprane poslije beogradskih 0:0.

"Razmišljao sam, uvijek razmišljam..." , rekao je Prosinečki dva dana prije utakmice.

"Moram prvo da vidim šta se događa sa Milanom Jovanovićem, to mi je jako bitno. Uz kvalitet koji posjeduje, donionam je i ozbiljnost, uostalom zato smo ga i doveli. On nam je mnogo pomogao u prvoj utakmici. Nadam se da će on do četvrtka biti pravi, a onda ćemo moći da razmišljamo o bilo kojoj taktici", dadao je Prosinečki.

Jovanović je u ponedjeljak uveče zamolio šefa da odradi lakši trening, jer osjeća posljedice iscrpljenosti poslijeodigranih 90 minuta prošlog četvrtka, a sve poslije pauze od osam mjeseci. Prosinečki je apostrofirao njegovu spremnost kao bitniju stvar u ovom trenutku od toga da li će i na GSP stadionu igrače izvijesti u formaciji 4-3-3 ili 4-4-2.

Na tu temu, rekao je...

"Smatram da je najvažnije da uđemo motivisano i čvrsto, da se momci bore u svakom duelu, a onda će kvalitet doći. Tada neće biti važno da li stojimo u 4-3-3 ili 4-4-2. Samo da momci budu raspoloženi kao što su bili u nekim utakmicama..."



Prosinečki smatra da Omonija neće moći da igra destruktivno kao u Beogradu, već će pred svojim navijačima morati da krene naprijed i postigne gol. Ipak, tvrdi da to neće iz korena mijenjati pristup njegovog tima, već da će se otvoriti prostor za bržu igru i kontre.

"Za bržu igru potrebne su dvije ekipe, igrao sam nešto taj fudbal pa kao malo znam i razumijem..." , malo se naljutio Prosinečki na opasku novinara da je Zvezda u prvom meču igrala sporo i da su se igrači loše kretali bez lopte.

"Jedna stvar je kad se neko brani, onda nema brze igre. Nama dođu ovdje u Beograd, tipa Javor ili ko već, stanu sa 11 igrača iza lopte i gdje ćeš onda!? Treba proći to, to nije lako... Kad dvije ekipe vole da igraju fudbal, onda može i brže. Da su se oni (Omonija, prim. aut) otvorili jedne sekunde ovdje, pa ko ne bi dao loptu u prostor? Ne može samo jedna ekipa da igra, druga da stoji u bloku i da se onda igra dobar fudbal", rekao je Prosinečki i dodao:

"Zvezda neće mnogo mijenjati za revanš, probaćemo kontru, polukontru, ali razmišljam i o tome da im ne damo loptu u potpunosti. Nećemo moći da je držimo 70 odsto kao u Beogradu, ali hoću da je i tamo čuvamo, da igramo..."

Poslije kratke pauze, Prosinečki je samo "pojačao" ono što je već rekao i podvukao, za slučaj da je neko zaboravio šta je najavio kada je dolazio u Crvenu zvezdu.

"Ja se nikad neću braniti, nikad neću reći momcima da stanu pozadi i čekaju, jer to onda nije Crvena zvezda, to onda nismo mi, nisam takav ni ja. Ne bih se branio 90 minuta ni protiv Liverpula. A, on (trener Omonije Neofitos Larku, prim. aut) ovdje nije htio ništa! Neće moći tako u revanšu", ističe Prosinečki koji vjeruje da će jedan gol biti dovoljan za prolazak dalje i stoga priznaje da se ekipa neće spremati za penale.

Prosinečki i dalje traži vrijeme i razumijevanja za ovu generaciju, čiji kvalitet nije prepoznao samo on, već i selektori svih selekcija Srbije, pa i Crne Gore. Prosinečki očekuje desetak poziva u narednim danima od Siniše Mihajlovića, Aleksandra Jankovića, Branka Brnovića i Zorana Filipovića.

"Da li Crvena zvezda i dalje ima vremena da čeka ove igrače? Pa, ima... Mora da ima. Šta god da se dogodi u četvrtak, ova generacija će imati kvalitet. Oni će osvajati prvenstvo i igrati Evropu", završio je mladi trener Crvenezvezde.

Fudbaleri Crvene zvezde odradiće trening u utorak uveče u Beogradu i u srijedu ujutru krenuti put Nikozije, gdje će dan pred utakmicu trenirati u terminu početka meča (19 časova po lokalnom vremenu). Prosinečki još nije odlučio ko će zamijeniti teško povrijeđenog Kadua Mendeša, ali to neće biti talentovani Vukan Savićević, koji je s reprezentacijom.

Crvena zvezda će na GSP stadionu imati podršku oko 200 navijača, koji će čarter ljetom iz Beograda otputovati u kiparsku prestonicu, a najavljen je i dolazak "podrške" iz Pireja, od bratske grupe Olimpijakosovih navijača, "Gate 7".

(N. Janković – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC