• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BSK: Sa Partizanom i lako i teško

Trener Borčana Goran Milojević bez velike tenzije priprema ekipu za subotnji odlazak u Humsku, na utakmicu prvog kola Jelen Superlige.

 BSK: Sa Partizanom i lako i teško  Izvor: MONDO

Istorijski gledano, fudbalerima BSK Borče sezona nije mogla da počne težom utakmicom nego gostovanjem "ranjenom" Partizanu.

Sa crno-bijelima odigrali su šest superligaških mečeva i ni u jednom nisu osvojili ni bod. U posljednje četiri utakmice nisu uspjeli ni da zatresu mrežu favorita iz Humske (0:4, 0:3 i 0:1 i 0:2).

Ipak, po završetku dugih priprema, odrađenih djelom i u Sloveniji, u Borči smatraju da će imati šta da pokažu publici koja u subotu u 20.00 časova dođe na stadion Partizana.

"Svaka utakmica svodi se na to da deset igrača jedne ekipe igra protiv deset igrača druge ekipe. Uvijek postoje šanse, iako gostujemo prvaku. Biće teško, ali ćemo izaći da igramo naš stil igre. Njima je veći pritisak, mi nemamo nikakav imperativ. Takve utakmice su i najlakše i najteže za igru, nemamo šta da izgubimo", rekao je na konferenciji za novinare u Borči novi trener BSK-a Goran Milojević.

Za razliku od prošle sezone, ekipa sa lijeve beogradske obale Dunava tokom ljeta je uvježbavala sistem igre sa dva napadača. Takva taktika ostaviće više prostora Aleksandru Đukiću, iskusnom centarforu koji će protiv Partizana ponijeti i kapitensku traku.

"Stigao nam je novi trener, novi igrači... možda smo mogli da imamo lakšu prvu provjeru u sezoni, ali izaći ćemo da se pokažemo u najboljem svjetlu. Partizan će protiv nas pokušati da zacijeli rane od poraza od AEL-a, a od nas niko ništa ne očekuje, samo da se borimo muški. Uvijek je jako lijepo igrati na 'JNA' i 'Marakani'".

Plavo bijeli dres ovog leta razdužili su Milan Vignjević, Joco Stokić, Ivan Tasić, Marko Milunović, Gjorgi Tanušev i Zoran Šupić. U klub su stigli Nenad Đurđević, Ajezdin Nuhi, Miroslav Gegić, Stefan Milojević, Vuk Sotirović, Petar Planić i Goran Škarić.

Posljednju provjeru pred početak sezone imali su protiv Rada na Banjici (1:1), a iskusni centarfor smatra da će publika imati priliku da vidi novu, ofanzivniju Borču nego pod vođstvom Velička Kaplanovića.

"BSK igra drugačije, prilagodili smo se na formaciju 4-4-2 i meni je mnogo lakše. Teško je igrati kao usamljeni centarfor, pogotovo u našoj ligi, u kojoj većina ekipa igra defanzivnije. Nadam se da će biti više i mojih golova, kao i ostalih saigrača".

Isto poručuje i trener Milojević. Bivši fudbaler Crvene zvezde, Partizana i reprezentativac SFR Jugoslavije ukazao je na to da je nedopustivo da BSK, kao prošle sezone, bodove osvaja samo na strani.

"Pripreme smo odradili dobro i mislim da spremni dočekuje početak prvenstva. Znam da smo prošle sezone imali problem sa rezultatima na našem terenu i moramo da dobrom igrom stvorimo uslove da protivnici više ne odnose bodove iz Borče", podvukao je trener.

BSK će ljetnu premijeru pred svojim navijačima održati 18. avgusta, kada na stadion kraj Vizelja stiže užička Sloboda Point.

(M.Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC