• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: I osrednje ekipe jače od nas

Kiparski AEL srušio je snove srpskog šampiona da može do elitnog klupskog takmičenja. Trener Partizana priznao nemoć svog tima.

 Vermezović: I osrednje ekipe jače od nas  Izvor: MONDO

Nije crno-bijelima bio dovoljan šamar koji su dobili na Kipru, u prvom meču treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona pa su u revanšu, pred svojim navijačima, pretrpjeli pravi nokaut.


Izjavio je Vladimir Veremezović, šef struke srpskog prvaka uoči revanša da tačno zna šta treba raditi na utakmici u Beogradu. Međutim...

"Vidjeli smo gdje smo. Neko je prokomentarisao da je AEL osrednja ekipa. Očigledno je da su i osrednje ekipe jače od nas", morao je, nakon elimimacije, da prizna Vermezović:

"Oni koji su utakmicu gledali hladnih glava, navijački neostrašćeni primijetili su da je AEL jednostavno jači od nas. Neko je napisao da mu ne bismo dali gol i da se igralo još 90 minuta. I tačno je tako".

Ponovio je strateg Partizana da nema šta da zamjeri igračima nakon dva poraza od kiparskog predstavnika.

"Ostajem pri onome to sam rekao poslije žrijeba, a to je da je AEL jaka i ozbiljna ekipa, koja je prošle sezone primila samo sedam, osam golova, a mi joj eto nismo uspjeli dati nijedan, čak ni sa igračem više. Samo što su nas sve vrijeme optuživali da pretjerujemo i preuveličamo stvari kada je protivnik u pitanju".

Vermezović ne traži alibi za poraze ali priznao da je "pravio" određenu vrstu odstupnice.

"Morao sam tako da pričam, to je dio psihološke pripreme. Mi ovdje i dalje živimo u prošlosti i nekim snovima. Realnost je drugačija i mnogo surovija. Evropa je daleko od nas. I bojim se da je više nikada nećemo stići. Eto ja sam igrača od 22 godine mijenjao momkom od 18, a oni fudbalera od 30 za još starijeg. Na kraju smo utakmicu završili sa tri momka od 19, 20 i 21 godinu. AEL je brži, snažniji i iskusniji od nas", konstatuje trener Partizana.

Prvi trener crno-bijelih kaže da ipak nema tim za elitno klupsko takmičenje.

"Trebao nam je još najmanje jedan napadač spreman da odmah igra u Evropi, jer u ovom trenutku imamo samo Stefana Šćepovića, koji i sam ima tek 22 godine i ne mnogo međunarodnog iskustva. Saša Ilić je godinama bio taj koji je golovima rješavao velike utakmice, ali biologija je u njegovom slučaju učinila svoje", smatra Vermezović.

O atmosferi na stadionu i o tome koliko je ona uticala na igrače, na prvom mjestu na Stefana Babovića, trener crvno-bijelih nije trošio mnogo riječi.

"Nisam čuo ništa od toga, ali očigledno je da je navijačima bilo nebitno kako će Stefan ući u meč i da bi u svakom slučaju zviždali. Žao mi je zbog toga. Moramo što prije da riješimo tu situaciju. Nema ništa gore za sportistu kada se plaši domaćeg terena, a moji igrači se plaše greške i reakcije naših navijača. Čuli ste da su i meni zviždali, ali to je grupica koja očigledno ima svoje ljubimce".

Vermezović ne zna da li uprava kluba razmišlja o njegovoj smjeni.

"To nije pitanje za mene i ne razmišljam o tome. Ovdje sam samo dva mjeseca i vidim da su se vremena promijenila u odnosu na moj prvi mandat, nekada nas je više sjedjelo i družilo poslije utakmice. Poslije AEL-a smo bili samo Tumbaković, Grubor i ja. Ne znam zašto je to tako i da li su potrebne pobjede da bismo zajedno sjedjeli", primijetio je Vermezović koji se ipak ne kaje zbog povratka u Srbiju.

"Razmišljao sam o tome, očigledno je da se promijenio odnos prema srpskom fudbalu, ali neka je. Nikada nisam plakao za prosutim mlijekom".

Svjestan je naravno trener Partizana da ekipi na čijem je čelu sljeduju kritike.

"Ne možemo od njih da pobjegnemo, ali rekao sam igračima da nemaju čega da se stide, jer su dali sve od sebe i nijednog trenutka nisam posumnjao da bilo ko nije pružio 100 odsto. Sada je psihologija najvažnije. Bitno je da ne izgube vjeru u sebe. A vidim da ima nekih koji su počeli da je gube. Pogotovu mlađi. Psiholog treba svakom ozbiljnom klubu, svakoj ozbiljnoj firmi", dodaje Vermezović koji nema dilemu da li Partizan treba da igra Evropu.

"U Evropi se stiče iskustvo, u Evropi se vrti novac. Treba biti samo realan. Kada se uđe u neku od Liga. Jer šta ako sutra dobijemo španske, njemačke ili engleske klubove u grupi. Treba biti realan, stalno ponavljam", kaže Vermezović koji čeka ishod žrijeba koji će se održati u petak, a kada će Partizan saznati rivale u plej of fazi Lige Evrope.

"Dobro je što imamo jednu šansu, vidjećemo sa kim ćemo igrati, spremiti se, ša šta nam Bog da. Jedino bih biše volio da ovog puta revanš igramo u gostima", rekao je Vermezović.

(MONDO, foto: Beta/Branislav Božić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC