• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspjela generalka "orlova"

Srbija pobijedila Tursku - 89:79 (24:16, 21:18, 22:26, 22:19) u posljednjoj utakmici prije početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013.

 Uspjela generalka "orlova"  Izvor: MONDO

"Trofej Beograda 2012" ostaje kod kuće!

Reprezentacija Srbije uspjela je da ga "zadrži" pobjedama nad Mađarskom i u finalu nad Turskom, čime je skor u pripremnom periodu popravila na 9-0.

Sve te utakmice brzo će pasti u zaborav, pošto već u utorak, 14. avgusta, "orlovima" predstoji gostovanje na Islandu, ali je važno da se oslabljeni i podmlađeni nacionalni tim pod vođstvom Dušana Ivkovića odlično spremio za zvanične mečeve.

Ni Turska nije u Beograd doputovala kompletna, ali je sa selektorom Bogdanom Tanjevićem i igračima kakvi su Erden, Arslan, Preldžić i drugi, bila više nego dostojan sparing partner.

Srbija je već u petom minutu došla do dvocifrenog vođstva (15:5) i gosti se, uprkos velikoj borbenosti, nijednom nisu spustili na manje od šest poena razlike.

Najbolji pojedinac turnira Miloš Teodosić (14 poena, osam asistencija) sjajno je kreirao igru, a Vladimir Štimac (19 poena, šest skokova) pod košem bio najčešća "meta" njegovih dodavanja.

Nedović i Lučić plenili su agilnošću i atletskim kvalitetima, Erceg i Rašić davali sigurnost šutom spolja - posebno u prvom poluvremenu - dok se Savanović naročito isticao u kontranapadima.

Šteta što se Zoran Erceg četiri minuta prije kraja povrijedio, kada je doskočio na nogu Milenka Tepića. Stekao se utisak da nije reč o ozbiljnijoj povredi, koja bi novopečenog krilnog centra CSKA mogla da odvoji od terena duže od nekoliko dana.

I ova utakmica potvrdila je da nam je napad jača strana od odbrane, gdje bi nam dobro došlo još malo mase u reketu, kao i više koncentracije i brzine prilikom branjenja igre "dva na dva".

"Orlovi" su u 12. minutu imali 30:16, u 17. su vodili 40:25, ali su Turci zaprijetili početkom drugog poluvremena, smanjivši na 47:41.

Nakon toga je viđena uzbudljiva minijatura u režiji Teodosića i Arslana, koji su realizovali po tri uzastopna napada svojih timova, a efikasniji je bio srpski plejmejker sa tri vezane trojke - 9:7!

Publiku je na noge digao Vladimir Lučić, kada je u 35. minutu u vazduhu uhvatio loptu poslije promašaja Teodosića i odmah je zakucao u koš. Bilo je to 78:67 za "orlove", Turci su u 38. minutu prišli na 80:73, da bi Milan Mačvan sa dva slobodna bacanja i trojkom otklonio sve dileme.

Za tri poena smo ponovo šutirali odlično (10/22), uprkos visinskom hendikepu, bili smo ravnopravni u skoku, a naspram 21 asistencije imali smo tek 11 izgubljenih lopti.

Slovenija je u duelu za treće mjesto pobijedila Mađarsku rezultatom 79:70.

SRBIJA: Teodosić, Tepić, Rašić, Bjelica, Savanović, Kešelj, Erceg, Mačvan, Musli, Nedović, Štimac, Lučić.

TURSKA: Balbaj, Preldžić, Guler, Heršek, Erden, Gonlum, Arslan, Karaman, Četin, Aldemir, Koksal, Turkilmaz.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC