• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Poraz na Grbavici nije opcija!

Slobodan Starčević i Boris Raspudić u najavi derbija protiv Željezničara istakli da Borac može do pozitivnog rezultata na Grbavici.

 BORAC: Poraz na Grbavici nije opcija! Izvor: MONDO

Sarajevski i banjalučki klub u posljednjih nekoliko godina razvili su veliko sportsko rivalstvo i smjenjivali se u osvajanju trofeja.

Prethodne sezone Željo je napravio iskorak i osvojio “duplu krunu”, ali ispadanjem na startu kvalifikacija za Ligu šampiona od Maribora, te remijem na Piroti protiv Travnika (0:0) u prvom kolu, doveo je Sarajlije pred svršen čin.

Moraju da pobijede Borac u nedjeljnom derbiju drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, kako bi vratili poljuljano samopouzdanje i kako već na početku prvenstvene trke ne bi zaostajali za ostalim pretendentima za titulu šampiona.

“Kao i prethodnih sezona, biće to nesumnjivo kvalitetna utakmica u koju ulazimo s ciljem da ostvarimo pozitivan rezultat. Želimo pobjedu, ali ne bi bili nezadovoljni ni bodom s Grbavice”,
rekao je Starčević.

Šef struke crveno-plavih na raspolaganju neće imati jedino Stefana Dujakovića i Momira Zečevića zbog povreda odnosno Alena Bašića zbog administrativnih problema, dok su ostala 22 fudbalera u konkurenciji za startnih 11 uključujući i novopridošlog Dalibora Teinovića.

“Tim koji pobjeđuje se ne mijenja, ali konkurencija je dodatno pojačanja i do meča ću ostaviti prostor da eventualno napravim nekoliko rokada u ekipi. Ko god da bude u prvoj postavi Borac ima kvalitet, ali za rezultat je bitan i kvalitet protivnika”.

Prema njegovom mišljenju, recept za uspjeh na Grbavici je premijerna utakmica sa Zvijezdom (3:0).

“Ako budemo igrali kao na susretu sa timom iz Gradačca, vjerujem u uspjeh na Grbavici. Nadam se da ćemo i protiv Želje pokazati snagu i karakter kao što je to bio slučaj u duelu sa Zvijezdom. Teret tog dvoboja su iznijeli pojedini mladići, koji će možda dobiti šansu i na Grbavici. ‘Igrač’ se postaje na velikim utakmicama, a ja ne dijelim fudbalere na mlade i stare. Važan je samo njihov kvalitet”.

Starčević takođe smatra da će imperative pobjede domaćina biti i šansa za njegove izabranike jer će zbog pritiska tim Amara Osima možda imati malo “teže noge”.

“To je definitivno jedan od naših šansi za dobar rezultat”, zaključio je trener Banjalučana.

S konstatacijama trenera složio se i Borčev univerzalac Boris Raspudić.

“Spremni smo, ne trebam naglašavati da smo motivisani i daćemo sve od sebe da zabilježimo pozitivan rezultat na Grbavici. Želimo pobjedu, ali dobar bi bio I remi kako bi odmah napravili bodovnu razliku u odnosu na Želju”, izjavio je Raspudić.

Dosadašnji pokušaji da klub sa Gradskog stadiona angažuje kvalitetnog napadača nisu urodili plodom. Čekao se status Nemanje Bilbije u Vojvodini, potom je još bilo nekoliko interesantnih špiceva, ali i dalje je problem napada, odnosno realizacije ostao.

Posljednji pik bio je nekadašnji napadač Sarajeva Alen Škoro, ali do dogovora nije došlo.

“Tražimo i dalje kvalitetnog igrača za napad, ali ne samo u fudbalskom smislu, već i u ljudskom jer nam osim golova treba i uzor za naše mlade igrače. Zasad imamo Slavišu Dugića, Jocu Stokića, Petra Kunića i Dujakovića. Ne treba žuriti”, podvukao je trener crveno-plavih čiji tim će nedjelju bodriti i najmanje stotinjak "Lešinara".

Derbi je na program u nedjelju u 19.45 časova, a sudiće ga Tomislav Čuić.

PAROVI DRUGOG KOLA

U subotu (17 h)

Čelik - Velež
Gradina - Olimpik
Radnik - Leotar

U nedjelju (17 h)

GOŠK - Zvijezda
Slavija - Travnik
Rudar Sarajevo
Zrinjski - Široki Brijeg (19 h)
Željezničar - Borac (19.45)

TABELA: Borac, Velež, Leotar po 3, Široki Brijeg, Rudar, Čelik, Travnik, Olimpik, Sarajevo, Željezničar, GOŠK, Slavija, Gradina po bod, te Zrinjski, Zvijezda, Radnik bez bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC