• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne zadovoljavamo se malim stvarima"

"Nema euforije. Nećemo da se zadovoljavamo malim stvarima", kaže Luka Milivojević za MONDO. "Opet ću šutirati penal", poručuje Filip Kasalica.

 "Ne zadovoljavamo se malim stvarima" Izvor: MONDO

Crvena zvezda je prošla Omoniju.

Poslije 210 minuta nije ni dala, ni primila gol, ali je boljim izvođenjem penala mlada ekipa Roberta Prosinečkog izborila plasman u plej-of rundu Lige Evrope.

Još vrući od velike borbe i stresnog završetka meča na Kipru, a ne znajući s kim će igrati u posljednje dvije utakmice do konačnog cilja i bar šest utakmica u Evropi, crveno-bijeli poručuju da će se boriti svim srcem bez obzira da li dobili najjačeg ili najslabijeg mogućeg rivala.

"Nema euforije. Nećemo da se zadovoljavamo malim stvarima. Ko god da nam dođe, daćemo sve od sebe, pa šta bude...", rekao je Luka Milivojević za MONDO.

Možeš li u jednoj rečenici da opišeš utakmicu u Nikoziji?

"Mogu. Prošli smo", kratko je rekao Luka i nadovezao se:

"To mi je bilo najbitnije... Nategli smo se, dali sve od sebe i bili nagrađeni za to. Šteta što nismo dali gol, jer mislim da smo imali bolje šanse. Međutim, dobro... Možda je i ljepše poslije penala. Najbitnije je da smo prošli, to mi je najjači utisak".

Već poslije dva meča jasno je kakvo je pojačanje Crvena zvezda dobila u Milanu Jovanoviću. Momak, "kidnapovan iz Splita", unio je nevjerovatnu sigurnost u odbranu ekipe u kojoj se odmah nametnuo kao lider. I igrači su ga prihvatili, svjesni da je njegovo iskustvo nešto što oni tek treba da steknu.

"Pokazali smo da odrastamo kao ekipa. Ovo je prije svega mlad tim i mislim da su ovo prave utakmice za momke. Pokazali smo svima da možemo da se nosimo i sa skupim timovima iz inostranstva", rekao je Jovanović za MONDO i dodao:

"Mislim da smo zasluženo prošli. U dvije utakmice nismo primili gol. Igrali smo strpljivo, agresivno na sredini terena, osvajali smo 'drugu' loptu, kontrolisali blok u odbrani, u napadu nismo uspjeli da damo gol, ali jesmo imali šanse. Ni protivniknam to nije dozvolio, jer su i oni igrali oprezno u oba meča, ali... Bogu hvala prošli smo".

Da li su te "klinci" iznenadili kako su pucali penale?

"Jako staloženo, pod pritiskom, zvižducima... Pokazali smo da, ko god nam dođe u četvrtom kolu, mislim da se nećemo obrukati u najmanju ruku. A, vjerujem da imamo šanse za prolaz u Ligu Evrope. Mislim da smo zaslužili sreću i nadam se da će nas Bog nagraditi na žrijebu".

Filip Kasalica pretrčao ne maraton u četvrtak uveče i nevjerovatnu potrošnju energije platio umalo preskupom cijenom. Promašio je dvije dobre šanse tokom utakmice, a potom i bio jedini u crveno-bijelom koji nije pogodio penal. Srećom po njega, Boban Bajković ga je odmah izvukao.

"Kad već pominjete trčanje, bilo je nezahvalno da ostali trče, a ja da to gledam iz napada... Oni su izgarali na terenu, pa i ja s njima. Tako je moralo i zbog naših navijača, koji su došli da nas podrže ovde", rekao je Kasalica za MONDO i priznao da mu uopšte nije bilo prijatno kad mu je Džoni Leoni odbranio penal.

"Jesam se malo uplašio, bilo mi je teško... Ali i mnogo veći igrači od mene promašivali su penale. Ako bude ponovo takva situacija, opet ću šutirati. Ne plašim se toga", podvukao je.

I Kasalica se obratio onima koji su posle Naftana omalovažavali ekipu Crvene zvezde.

"Bukvalno je bio 'rat'. I u njemu smo dokazali da su nas mnogi nepravedno osporavali i govorili da nemamo ni kvalitet, a ni srce. Ovog puta nismo postigli gol, ali smo pokazali da imamo srce, da volimo Zvezdu i da smo zasluženo prošli u četvrto kolo. Krećemo u nove pobjede sa našim navijačima".

Miloš Dimitrijević pored umora, osećao je još nešto poslije utakmice...

"Osjećam veliko zadovoljstvo. Borili smo se, dali sve što smo imali i na kraju se sve isplatilo. Bog nas je pogledao i dobili smo. Mislim da to nije slučajno, prošli smo kroz teške trenutke i protiv Nafatana i kod kuće protiv Omonije, neki ljudi nisu vjerovali u nas i vjerujte da nam nije bilo lako da nam publika zviždi iako se svaki put borimo za Zvezdu", rekao je "Mali Čava" za MONDO.

"Vjerujem u ovu ekipu i ako nastavimo ovako mislim da možemo daleko da stignemo".

Otkud tolika smirenost kod igrača u prvoj ovako bitnoj penal seriji u vašim karijerama?

"Baš smo to komentarisali, iako su momci mladi, svi su dobro šutirali, svi su bili koncentrisani. A na sve to, hvala Bogu, imamo golmana kao što je Bajko. Dobra je ova pobjeda, ali nismo se iznenadili što smo prošli dalje. To smo hteli, tome smo stremili i znamo da još ništa nismo postigli. Idemo dalje u nove pobjede", rekao je Dimitrijević.

Protiv koga će Crvena zvezda u "nove pobjede", biće poznato poslije žreba u Nionu. Prvi meč biće odigran 23, a drugi 30. avgusta.

(N. Janković - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC