• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Šta da se radi...

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki nije oduševljen ishodom žrijeba za plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Prosinečki: Šta da se radi... Izvor: MONDO

Dobio je za protivnika francuski Bordo, petoplasirani tim Lige 1 iz prošle sezone, peti najbogatiji i četvrti najpopularniji klub u Francuskoj, zemlji u kojoj je Crvena zvezda često igrala u posljednjih 15-ak godina i nije baš dobro prolazila.

Ali...

"Šta da se radi, nazad ne možemo", sliježe ramenima Prosinečki.

"Dobili smo jednog od najtežih protivnika, uz Sporting iz Lisabona. Lekaju nas dva teška meča, pravi evropski ispiti koji će sigurno biti teški i izazovni za mladu ekipu, kakvu imamo".

Ipak, član generacije koja je 1991. godine osvojila Evropu i svijet, poručuje:

"Danas smo dobili teškog protivnika, ali mi smo Zvezda. Nikoga se bojimo, vjerujemo u sebe, daćemo više od maksimuma na terenu i tražiti šansu da prođemo dalje. Sada smo iskusniji za jednu tešku utakmicu, imamo više samopouzdanja i znamo da možemo".

Prosinečki smatra da ni igračima Bordoa neće biti svejedno 23. avgusta pred punom "Marakanom".

"Siguran sam da ni Francuzima nije svejedno, jer dolaze pred 50.000 vatrenih navijača, na našu 'Marakanu'. Moram i da istaknem da je za ovu mladu ekipu eventualni plasma u Ligu Evrope ravan podvigu. To sam mislio i prije nego što smo dobili protivnika, a sada će to biti još teže. Ipak, Zvezda se nikada ne predaje, borićemo se do kraja".

Osvrćući se na paklenih 120 minuta prethodne noći na Kipru i potom pobjede poslije penal serije nad Omonijom, Prosinečki je poručio da ne smije da bude euforije.

"Ne smijemo sada da budemo euforični poslije pobjede protiv Omonije. Ova pobjeda je najznačajnija za moje mlade igrače, jer je u njih, nažalost, počelo da se sumnja".

Potom je dodao...

"Pokazali su da vrijede i da mogu. Moram da kažem da je bilo trenutaka kada u njih niko nije vjerovao osim nas koji ih treniramo, uprave i navijača. Ne zaboravite da je ovo jedan od najmlađih timova u istoriji Zvezde sa možda najviše reprezentativaca što omladinskih, što seniorskih".

Robi je zatražio vrijeme.

"Ovim momcima potrebno je strpljenje, jer su oni budućnost srpskog fudbala. Zato sam kao trener zajedno sa predsjednikom Lukićem pokušavao cijelo ljeto da zadržim ovaj tim a ne da prodajemo i dovodimo nove igrače. Uspjeli smo jer smo ponovo potpisali Lazovića, Vešovića, Mijailovića i Bajkovića, odbivši neke ponude", podsjeća trener Zvezde, Robert prosinečki u izjavi za zvanični portal kluba.

(MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Večiti Delija

Samo se borite za te boje dve,NAPRED NAŠA ZVEZDO ole,ole,ole...!!!

Bozidar

Zvezda ovog puta mora da pokaze karakter pobjednika a mladi igraci da pokazu da su dostojni dresa kojeg nose zelim joj svu srecu Zvezdo uz tebe do pobede.

Bozidar

Zvezda ovog puta mora da pokaze karakter pobjednika a mladi igraci da pokazu da su dostojni dresa kojeg nose zelim joj svu srecu Zvezdo uz tebe do pobede.

sasa

zvezdi je jedina sansa za prolaz nezainteresovanost bordoa za LE. bordo bi onda u domacoj ligi osvojio prva 4 mjesta

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC