• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Rad prvi slavio

Uskoro opširnije... Beograd, stadion Rada na Banjici Gledalaca: 800 Sudija: Milorad Mažić, pomoćnici: Saša Žiković i Dejan Petrović ...

 JSL: Rad prvi slavio  Izvor: MONDO

Raspust je gotov, superligaši ponovo igraju. I to atraktivno!

Rad i Radnički iz Kragujevca odigrali su na Banjici zanimljiv prvi meč prvog kola. Slavili su domaći pogocima Luke u prvom i Čaušića u drugom poluvremenu.

Ekipa Marka Nikolića prva je upisala tri boda u tabelu JSL, igrajući bolje, odlučnije i pribranije od "ponosa Šumadije", koji je ponovo pokazao prošlogodišnje slabosti.

Bez kapitena Željka Miloševića i Aleksandra Kosorića (suspendovani zbog žutih kartona) nisu odoljeli na Banjici, pa ni poslije šestog uzastopnog superligaškog meča ne znaju za pobjedu.

U Radu će imati razlog za zadovoljstvo.

Od prvog zvižduka sudije Milorada Mažića počeli su da stvaraju šanse. Promašivali su Nemanja Kojić iz igre, Uroš Vitas iz slobodnjaka... Ipak, ne i Predrag Luka.

Spretni ofanzivni vezista dokazao je u 31. minutu da se potpuno vratio u formu i da njegove blistave partije tokom priprema nisu bile slučajnost. Iskoristio je tačan pas Slavka Perovića, istrčao usamljen pred Ognjena Čančarevića, lobovao ga i zaslužio da bude istaknut kao strijelac prvog gola.

Kragujevčani, kao ni do tad, nisu odustajali. Predvođeni efikasnim Darkom Spalevićem izveli su nekoliko konkretnih akcija i "izrodili" par dobrih prilika. Ne i izjednačujući gol...

... A upravo je iskusni centarfor nagovijestio dobru sezonu jakim udarcima. Na njegovu žalost, najbolju priliku za gol nije iskoristio u 16. minutu:

Simović je protrčao po desnoj strani, centrirao, a najbolji strijelac JSL za prošlu sezonu pogodio prečku.

"Dobra je utakmica. Stvorili smo nekoliko šansi i nismo ih iskoristili. Nadam se da će biti bolje u drugom poluvremenu", rekao je Spalević za TV Arenu sport pri odlasku na odmor.

Na njegovu žalost - nije bilo bolje za Radnički.

Već poslije 15 minuta igre u drugom delu postalo je jasno da će Rad ostvariti i šestu pobjedu u 11. duelu sa Kragujevčanima.

Nemanja Kojić dugo je "vukao" loptu po desnoj strani, poslije individualne akcije uputio centaršut u kazneni prostor protivnika, gdje je najspretniji bio Goran Čaušić. Bivši omladinac Crvene zvezde iskoristio je pas Pantića, primio loptu na "drugoj" stativi i ubacio je u mrežu. Treći put od zimus, kad je prešao na Banjicu..

Praktično, u tom momentu odlučen je i pobjednik.

Iako je Nemanja Kojić u 71. minutu šutirao pored gola sa istog mjesta odakle ga je Čaušić pogodio i iako je Čančarević u finišu (88. minut) spriječio mladog vezistu da se još jednom raduje, rezultat je ostao isti.

Beograd, stadion Rada na Banjici

Gledalaca: 800

Sudija: Milorad Mažić, pomoćnici: Saša Žiković i Dejan Petrović

Strijelci: Predrag Luka u 31. i Goran Čaušić u 61. minutu

Rad: Kljajić - Pantić, Ćirković, Vitas, Antić - Čaušić, Pršo (od 90' Jovanović), Gnjatić - Perović, Luka (od 90' Mrkela) - Kojić (od 78' Stojiljković)

Radnički: Čančarević - Ristić, Tintor, Pavlović, Rosić - Miloškovič (od 83' Varjačić), Svojić (od 54' Pejčić), Obrovac (od 63' Đuričković), Mutavdžić - Spalević, Simović

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC