• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujadin Savić za MONDO: Marakana odlučuje

Bivši štoper Crvene zvezde smatra da tim Roberta Prosinečkog može da pobijedi Bordo, njegov prvi inostrani klub. "Ključ uspjeha - prvi meč".

 Vujadin Savić za MONDO: Marakana odlučuje Izvor: MONDO

"Šta je - tu je", najčešći je komentar u Crvenoj zvezdi poslije saznanja da će do grupne faze Lige Evrope morati preko francuskog Bordoa.

Sjećanje na prošlogodišnju neslavnu epizodu protiv Rena i glatki poraz još je živo, pa se uoči žrijeba u Nionu nikome nije previše išlo u Francusku.

Uprkos svemu, Robert Prosinečki poručio je: "Šta da se radi, nazad ne možemo".

Brzo smo saznali da je Bordo petoplasirali tim Lige 1 iz prošle sezone, peti najbogatiji i četvrti najpopularniji klub u Francuskoj...

Koliko je Crvena zvezda u stanju da mu se suprostavi pitali smo Vujadina Savića, bivšeg štopera crveno-bijelih, koji je tokom ljeta 2010. godine napustio matični klub i ponio dres "žirondinaca".

Skinuo ga je prošle zime, kada je otišao na pozajmicu u Dinamo Drezden.

Vijest o ishodu žrijeba nije mu izazvala pomiješanja osjećanja. Na svom Twitter profilu jasno je poručio za koga će navijati:

"Na pozajmici sam u Njemačkoj ali sam vezan ugovorom za Bordo...ugovorom za Bordo SRCEM za ZVEZDU", napisao je pošto je čuo parove plej-ofa za popunu grupne faze Lige Evrope.

Iako je proljećni dio prošle sezone proveo u nekadašnjem istočnonjemačkom gigantu, zna sve o narednom rivalu crveno-bijelih.

Stoga smo ga pitali - može li Crvena zvezda protiv Bordoa?

"Možda i nisam najmjerodavniji da odgovorim na to pitanje, pošto sam uvijek optimista kada je moja Zvezda u pitanju. Ipak, mislim da imamo težak zadatak, Bordo je zaista odlična ekipa..." , počeo je Vujadin Savić priču za MONDO.

Prema njegovom mišljenju, najveći aduti crveno-bijelih trebalo bi da budu Marakana, "vruć" teren i huk sa sjeverne tribine.

"Zvezdina šansa je domaći teren. Ne bi smio da se ponovi scenario kao protiv Rena, kada je izgubila pa pokušala da se u Francuskoj 'vadi'. To bi bio pretežak zadatak".



Prošlosezonska eliminacija teško je pala zvezdašima. Prizemljila ih je i uvjerila u veliku razliku u kvalitetu, kondiciji, iskustvu...

Da li ćemo ponovo gledati taj "film".

"Fudbal je zanimljiva igra jer je zaista sve moguće. I Zvezda može da pobijedi Bordo i Bordo Zvezdu, ali mislim da neće biti izvjesno kao protiv Rena. Biće zanimljivije", rekao je Savić i još jednom podvukao:

"Ponavljam, ne bi bilo dobro da, ne daj Bože, izgubimo na Marakani. Jako bi bilo teško da se vadimo u gostima".

"Krizni" budžet Bordoa - 70 miliona evra, zbog kojeg se predsjednik kluba Žan-Luj Trio izvinjavao navijačima, djeluje nezamislivo veliki za srpske fudbalske prilike.

"... I to neka bude primjer. Oni kažu da je kod njih kriza i imaju budžet od 70 miliona evra. To pokazuje o kakvom se klubu radi. I bez dovođenja novih igrača imaju jako dobru ekipu..." .

Ko su joj najbolji igrači?

"Teško je izdvojiti, ali jako volim kako igra Nikola Mauris Bule, ljevonogi vezista, Jaroslav Plašil je motor ekipe, od njega sve kreće... Tu je i Brazilac Žusi, pravi je mađioničar kada ga krene... Imaju i visokog napadača Čejka Dijabatea, on igra nešto kao Žigić... Tu je i jaka odbrana, dobar golman, mnogo igrača koji igraju ili su igrali za reprezentaciju..." .

"... Ipak, mislim da imamo šansu!" , zaključio je fudbaler Bordoa, bez potrebe da objašnjava na koga misli kada kaže "mi".

Pitali smo ga i za stanje u Drezdenu. Protiv Bohuma, u prvom meču sezone u "Cvajti", bio je u startnoj postavi, ali nije uspio da spriječi poraz svog tima- 1:2.



"Nesrećno smo izgubili, vodili smo na poluvremenu i nepotrebno primili golove. Nadam se da ćemo pred našim navijačima u sljedećem kolu, protiv Minhena 1860, nadoknaditi propušteno".

Kakva je atmosfera na skoro renoviranom Glukgas stadionu? Da li je bučna kao što pišu njemački novinari?

"Svi kažu da su Drezdenovi navijači najbolji i najglasniji u Njemačkoj. Imao sam vremena da se uvjerim u to i zaista povjerujem. Ipak, niko nema navijače kao Delije", završio je priču za MONDO mladi štoper i dodao da jako žali što zbog obaveza u klubu neće moći da gleda duele Zvezde i Bordoa sa tribina.

Prvi okršaj srpskog i francuskog predstavnika zakazan je za 23. avgust, u Ljutice Bogdana, dok će revanš biti odigran poslije nedjelju dana na stadionu "Čaban Delma", kapaciteta 42.000 mjesta.

(M.Š - MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC