• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butorović: Pokradeni smo!

Predsjednik Vojvodine ne smatra, već tvrdi da je njegov klub eliminisan iz Evrope "klasičnom krađom". "Pitam se, samo, zašto...".

 Butorović: Pokradeni smo!    Izvor: MONDO

Dugo će pamtiti na "Karađorđu" poraz od Rapida u nadoknadi vremena, režiran pištaljkom glavnog arbitra Poljaka Roberta Maleka.

Austrijski predstavnik slavio je golovima Denija Alara iz penala u 91. i Terensa Bojda u 97. minutu, mada bi i sa samo jednim pogotokom obezbijedio plasman u plej-of za popunu grupa Lige Evrope.

Kontroverzan kraj utakmice ostavio je gorak ukus u ustima navijača Vojvodine i svih koji su gledali utakmicu, a nisu navijali za Rapid. Ili protiv "lala", svejedno.

E, pa, predsjednik novosadskog superligaša Ratko Butorović smatra da poljski sudija spada upravo u posljednju navedenu grupu.

"Ne da smatramo, nego tvrdimo da je ovdje riječ o klasičnoj krađi, koja se, naravno, ne pravi bez koristi. Zar da nam svira nepostojeći penal u 91. minutu? Ako je to već učinio, zašto našeg štopera Trajkovića nije kaznio kartonom. Pitam se samo, zašto..." , rekao je Butorović za internet portal "Večernjih novosti".

Prvi čovjek Vojvodine podsjetio je da je njegov tim primio sve golove od Rapida u nadoknadi vremena. I u Srbiji i u Austriji.

Na pitanje da li će uložiti žalbu Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA), odgovorio je da je teško vjerovati toj organizaciji.

"Kako i na koji način da imamo vjeru u UEFA i kako oni ispituju "namejštene" utakmice? Mogu doživotno da me isključe iz fudbala, pa da mi bude čast što ne pripadam toj organizaciji, jer tako rade. Sjetite se samo prije dvije godine, takođe u Beču, kada nas je Austrija dočekala po istom scenariju i režiji. Tako je bilo i u četvrtak uveče u austrijskoj prestonici", rekao je Butorović.

Naveo je da u Novom Sadu neće ćutati o svemu šta su vidjeli u Beču, ali i ukazao na to da ne može ništa da očekuje od žalbe:

"Ne znam šta da očekujemo kada je tu sistem 'kadija te tuži, kadija ti sudi', ali nećemo da ćutimo, jer govorimo istinu i dižemo glas protiv nepravde", podvukao je Butorović.

Utučena eliminacijom iz evro-takmičenja, ekipa Zlatomira Zagorčića počeće predstojećeg vikenda superligašku sezonu 2012/13.

U nedjelju će na svom stadionu dočekati Smederevo. Utakmica će početi u 18.30 časova.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC