• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Čelik noći kao lider

Čelik je pobjedom nad Veležom (2:0) ovjerio bod sa Koševa, dok su Radnik i Leotar odigrali bez golova. Bod osvojio Olimpik u gostima protiv Gradine.

 PREMIJER BiH: Čelik noći kao lider Izvor: MONDO

U subotnjim mečevima drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine najviše je profitirao Čelik iako nije igrao na svom Bilinom polju zbog renoviranja stadiona.

Zeničani su na Kamberovića polju pobijedili Velež (2:0) i potvrdili remi osvojen protiv Sarajeva u prvom kolu.

Jasmin Mešanović je pogodio u 28. minutu mrežu "rođenih", da bi Stipe Barać iz slobodnog udarca u 71. minutu osigurao tri boda za crveno-crne i noćenje na prvom mjestu na prvenstvenoj tabeli.

Imali su i gosti iz Mostara nekoliko dobrih prilika za golove, ali se istakao čuvar mreže Zeničana Adis Nurković, koji je uspio da odbrani najmanje tri "zicera".

Trener Čelika Vlado Jagodić bio je prezadovoljan nakon trijumfa naglasivši da su njegovi igrači približno odgovorili njegovim zahtjevima na terenu.

"Zahvaljujem se prije svega publici koja nas je nosila do pobjede. Upozoravao sam ranije da je Velež opasna ekipa, koja želi da se nadigrava, a oni su to danas i dokazali. Ovo je za nas bila psihološki teška utakmica i mogu da kažem da igramo približno onako kako želim. Velež je zaslužio barem gol, ali u tome ih je spriječio naš sjajni golman".

Njegov kolega s klupe Mostara Asmir Džafić žalio zbog poraza, a posebno jer njegov tim nije uspio da postigne pogodak.

"Čestitam Čeliku, te kolegi Jagodiću na zasluženom trijumfu, iako je rezultat objektivno previsok s obzirom na dešavanja na samom terenu. Mislim da je prvo poluvrijeme bilo u egalu te da smo u potpunosti bili ravnopravni, dok smo u drugom dijelu čak i dominirali, ali na žalost bez rezultatskog učinka. Mislim da smo po prikazanom zaslužili barem jedan pogodak. Imali smo tri, četiri itekako dobre situacije, ali na žalost nismo uspjeli pa je domaćin prekrasnim pogotkom sve to kaznio i meč riješio u svoju korisit", izjavio je Džafić i dodao da se "rođeni" okreću narednoj utakmici sa Rudarom u Vrapčićima.

Novi premijerligaš Radnik je bio bolji rival od Leotara na svom stadionu u Bijeljini iako je bilo šansi na obje strane. Ali su na kraju mreže mirovale i plijen je podijeljen na ravne časti, a za bod gosti iz Trebinja najviše mogu da zahvale golmanu Bošku Milenkoviću, koji je bio nesavladiv.

Remi je viđen i u Gradačcu, gdje je takođe novajlija u prvenstvu BiH Gradina osvojio bod protiv favorizovanog Olimpika (1:1).

Vukovi su poveli nakon dominacije u 21. minutu preko Amara Muharemovića, ali je bod ekipi iz Srebrenika osigurao Adin Džafić 15 minuta kasnije.

Dodajmo i da je deset minuta prije kraja kapiten Olimpika Miloš Vidović zaradio crveni karton.



Rezultati 2. kola

Čelik - Velež 2:0 (1:0)
/Mešanović 28, Barać 71)

Gradina - Olimpik 1:1 (1:1)
(Džafić 36 - Muharemović 21/

Radnik - Leotar 0:0

U nedjelju (17 h)

GOŠK - Zvijezda
Slavija - Travnik
Rudar Sarajevo
Zrinjski - Široki Brijeg (19 h)
Željezničar - Borac (19.45)

TABELA: Čelik (+1) 4, Leotar (+1) 4, Borac 3, Velež (+1) 3, Gradina (+1) 2, Olimpik (+1) 2, Široki Brijeg 1, Rudar 1, Travnik 1, Sarajevo 1, Željezničar 1, GOŠK 1, Slavija 1, Radnik (+1) 1, Zrinjski 0, Zvijezda 0.

(MONDO, foto: Klix)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC