• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Novi Pazar silan, Donji Srem bez treme

Na tri od četiri popodnevne utakmice JSL slavili domaćini.

 JSL: Novi Pazar silan, Donji Srem bez treme  Izvor: MONDO

Prvo kolo Jelen Superlige Srbije nagovještava zanimljivu fudbalsku jesen. Na svih pet utakmica viđen je bar po gol i nijedan neriješen ishod.

"Građevinari" sa Banjice počeli su takmičarsku godinu trijumfom nad Kragujevčanima, a prve bodove u subotu su osvojili i fudbaleri Novog Pazara, Slobode Sevojno, Jagodine i Donjeg Srema.

Pazarci su pred svojom temperamentnom publikom ubjedljivo pobijedili Radnički iz Niša. Doduše, posao im je bio olakšan isključenjem štopera gostiju Marka Ranđelovića u 12. minutu.

Kao posljednji igrač odbrane zaustavio je Admira Raščića, primorao Dejana Santrača da ga isključi i nagovijestio poraz svog tima.

Ekipa Dragoljuba Bekvalca brzo je iskoristila brojčanu prednost na terenu. Enver Alivodić, povratnik u superligaški rang iz kiparskog Paralimnija, zatresao je mrežu Nišlija sa 20 metara u 29. minutu.

Gosti su tek povremeno prijetili golmanu gostiju Denisu Mujkiću, ali nisu uspjeli da je pošalju bliže mreži od stative. Odluka o pobjedniku nagovještena je u 59. minutu, kada je Dario Damjanović, debitant, iskoristio centaršut Rista Ristovića iz kornera i glavom duplirao vođstvo.

Upravo je Ristović u 79. minutu postavio konačan rezultat i označio početak velikog slavlja na Gradskom stadionu.

Uzbudljivo je bilo i u Užicu.

Gosti iz Subotice dobro su počeli utakmicu i nekoliko puta zagrijali novog golmana Slobode Sevojno Dejana Rankovića. Ipak, zanimljivije je bilo pred njihovim golom.

Savo Kovačević, najbolji strelac Užičana prošle sezone, promašio je jedanaesterac sredinom poluvremena. Tačnije rečeno - Branimir Aleksić sačekao ga je na sredini gola i "skinuo" penal.

Na žalost Zorana Milinkovića, brzo je bio prinuđen da izvadi loptu iz mreže. Iskusni centarfor ipak se iskupio publici i golom za vođstvo Slobode u 37. minutu obradovao 1.500 navijača.

Domaći nisu posustajali ni u drugom poluvremenu. Tijago je sredinom drugog dijela igre propustio šansu da sa deset metara još jednom savlada povremenog reprezentativca. Što on nije uspio, jeste Predrag Ranđelović u 78. minutu.

Spretno je primio loptu poslije pasa Tijaga, prošao kapitena Subotičana Vidaka Bratića i postavio konačan rezultat - 2:0.

Slavljenička atmosfera vladala je i stadionom pod Đurđevim brdom, u Jagodini.

Miloš "Popaj" Stojanović, kapiten domaćih, precizno je savladao Bojana Braća u 14. minutu golom sa ivice kaznenog prostora i donio prvu radost navijačima poslije eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope od Ordabasija.

Iako im nije bilo svejedno u 38. minutu, kada je sudija Slobodan Veselinović dosudio najstrožu kaznu za goste, vezista Nikola Maksimović nije uspio da postigne gol. Tačnije - Igor Bondžulić bio je spretniji i uspješniji - ostalo je 1:0 i tim rezultatom završen je meč.

Iznenađenje kola priredili su fudbaleri Donjeg Srema, debitanti u Superligi.

Borbenom igrom savladali su OFK Beograd na Omladinskom stadionu. Gol odluke postigao je napadač Milan Milutinović u uzbudljivom finišu.

Podsjetimo da će od 20.00 časova prvi superligaški meč sezone odigrati i fudbaleri Partizana i BSK Borče, kao i da će Vojvodina u nedjelju na svom terenu dočekati Smederevo.

Duel Javora i Crvene zvezde odložen je.

PAROVI I REZULTATI PRVOG KOLA

petak

Rad - Radnički 1923 2:0 (1:0)
/Luka 31', Čaušić 61'/

U subotu:

Jagodina - Hajduk 1:0 (1:0)
/Stojanović 14'/

OFK Beograd - Donji Srem 0:1 (0:0)
/Milutinović 90'/

Sloboda Point - Spartak Zlatibor voda 2:0 (1:0)
/Kovačević 37', Ranđelović 78'/

Novi Pazar - Radnički Niš 3:0 (1:0)
/Alivodić 29, Damjanović 59', Ristović 79/

Partizan - BSK 7:0 (1:0)
/Ivanov 25, Ilić 47, Zabija 48, Ninković 66, Šćepović 75, Marković 86, Stojković pen 90/

U nedjelju:

Vojvodina - Smederevo 18,30

(MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC