• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trese mrežu iz zatvorske ćelije

Ruski fudbaler služi kaznu zbog šverca kokaina ali istovremeno igra fudbal u čileanskom drugoligašu Santijago Morningu!

 Trese mrežu iz zatvorske ćelije  Izvor: MONDO

Život piše romane! Potvrda ovoj floskuli stiže iz Čilea u priči o ruskom fudbaleru koji izdražava trogodišnju kaznu zatvora u gradu Santijago ali istovremeno igra fudbal za lokalnog drugoligaša.

Naime, Maksim Molokojedov (24) je svojevremeno važio za talentovanog fudbalera, karijeru je počeo u nižim ligama ruskog šampionata, igrajući za Dinamo iz Sankt Peterburga gdje je rođen. U potrazi za boljim angažmanom put ga je odveo do Čilea, ali...

U Južnoj Americi nisu cvjetale ruže pa je Rus ubrzo došao u iskušenje da zaradu potraži na drugi način. Pokušao je 2010. u Rusiju da prošvercuje drogu skrivenu u knjigama za djecu, navodno se radi o šest kilograma kokaina. Uhvaćen je na aerodromu, ubrzo je osuđen na tri godine zatvora.

Ipak, Fortuna nije napustila Molokojedova. Zahvaljujući rehabilitacionom programu čileanske policije i talentu za fudbal, Maksim je dobio priliku da trenira i igra za drugoligaša Santijago Morning.

Vezista je potpisao ugovor na šest mjeseci. Ima pravo da ode na trening ali mora da se vrati u ćeliju do tri popodne, sve vrijeme u pratnji policajca.

"Krenuo sam lošim putem, ali imam priliku za popravni. Nadam se da ću i poslije izlaska iz zatvora imati priliku da fudbalom zarađujem za život", rekao je Rus koji je postigao dva gola u prijateljskom meču.

Saigrači su Molokojedova sjajno prihvatili, dali su mu nadimak "Rus", a komuniciraju na španskom koji je Maksim usavršio u zatvoru!

Molokojedov je jedan od pet hiljada osuđenika Sanjago zatvora, jednog od najvećih u Čileu. Rus se kaje zbog prestupa koji je počinio, najviše žali što nema kontakt sa porodicom koja ga se odrekla zbog onoga što je uradio.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC