• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Persi sa Tobdžijama, Vidić umalo strelac

Premijerligaši posljednje provjere pred start šampionata imali uglavnom protiv bundesligaša.

 Van Persi sa Tobdžijama, Vidić umalo strelac Izvor: MONDO

Liverpul dobio Levekuzen (3:1), Arsenal deklasirao Keln (4:0), Mančester Junajted na mišiće protiv Hanovera (4:3), ovo je učinak engleskih klubova u odmjeravanju snaga sa predstavnicima Bundeslige, a uoči starta Premijeršipa.

Najteži posao imao je Junajted koji je na gostovanju Hanoveru stigao veliki zaostatak. Nijemci su dva puta na meču imali prednost od 1:0 i 3:1, ali je Junajted sa tri gola u posljednjih dvadeset minuta igre preokrenuo rezultat i slavio sa 4:3!

Srpski internacionalac Nemanja Vidić mogao je da se upiše u strijelce ali je njegov udarac odbranio golman Hanovera.

Liverpul je uspješnu ''generalnu probu'' imao protiv Leverkuzena. Prvi gol protiv
''farmaceuta'' dao je Sterling (u 3. minutu). Prednost je u 30. minutu duplirao Lukaš Leiva. Gol u 65. minutu postigao je Endi Kerol. Leverkuzen je samo uspio da ublaži poraz za konačnih 3:1.

Još ubjedljiviju pobjedu slavio je Arsenal, ''tobdžije'' su deklasirale Keln – 4:0.

Dvostruki strijelac u pobjedi Arsenala bio je dojučerašnji kapiten "jarčeva" Lukas Podolski. Prvi gol postigao je Tomas Vermelen, dok je konačan rezultat postavio Žervinjo.



Zanimljivo je da je za Arsenal u ovom susretu po prvi put u predsezoni zaigrao kapiten Robin van Persi koji je u 69. minutu zamijenio Podolskog.

Iako su se uz ime Holanđanina povezivali transferi u razne klubove, a on sam izrazio želju da napusti ''tobdžije'', čak je odbio da sa saigračima putuje na azijsku turneju, možda ovaj meč govori da bi ipak mogao da ostane u redovima Arsenala.

U Njemačkoj su sparingovali i Aston Vila (3:3 sa Verderom) odnosno Svonsi (3:3 protiv Štutgarta), kao i Kvins Park Rendžers (2:2 protiv Augsburga).

Jedini premijerligaš koji je potpisao kapitulaciju pred predstavnikom Bundeslige je Norvič, Borusija Меnhengladbah je slavila sa 2:0.

Kontrolne utakmice, tokom vikenda, igrali su i drugi engleski klubovi, Vigan je savladao Seltu (1:0), Karif je ponizio Njukasl (4:1), Udineze je deklasirao Sautempton (4:0), Čarlton je bio bolji od Fulama (2:1). Malaga je ''minimalcem'' dobila Everton, kao i Lečester Sanderlend. Kristal Palas je primio dva gola na gostovanju Redingu, kao i Vest Bromvič na terenu Notingema. Vest Hem je na gostovanju u Portugaliji, igrao neriješeno sa Bragom (1:1).

Premijer liga počinje utakmicama prvog kola, 18. avgusta biće odigrano sedam mečeva. Sastaće se Arsenal – Sanderlend, Vest Hem – Aston Vila, Vest Bromvič – Liverpul, Reding – Stouk Siti, Kvins Park Rendžers – Svonsi, Fulam – Norvič, Njukasl – Totenhem. U nedjelju, 19. avgusta igraće Vigan i Čelsi, odnosno Mančester Siti i Sautempton. U ponedjeljak, 20. avgusta Everton i Mančester Siti odigraće posljednju utakmica prvog kola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC