• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJO: Nema opravdanja za uvrede

Željezničar se u ponedjeljak oglasio saopštenjem povodom skandiranja domaćih navijača "Ubij, ubij, Srbina" tokom meča sa Borcem (1:0).

 ŽELJO: Nema opravdanja za uvrede  Izvor: MONDO

Povodom uvredljivih poruka upućenih s tribina i neprimjerenog ponašanja publike na Grbavici, najprije se oglasio FK Borac u kojem je prozvao Savez zbog dvostrukih aršina kad su u pitanju navijači, ali i po mišljenju Banjalučana katastrofalnog suđenja arbitra Tomislava Čuića.

Uslijedilo je ubzo i saopštenje sarajevskog kluba.

"Željezničar je oduvijek bio klub koji propagira jednakost, suživot i ravnopravnost. To je uvijek bio i biće klub svih onih koji ga doživljavaju kao svoj, bez obzira na naciju ili vjeru, na što smo posebno ponosni i čega smo s vremenom postali svojevrsni simbol. Naši navijači su, kao neizostavni dio te priče, uvijek bili svijetla tačka te i sami predstavljaju multietnički spoj. Svemu ovome u prilog idu i ne tako davna gostovanja banjalučkog Borca koji je na Grbavici odnosio bodove i osvajao trofeje, a naši navijači su pokazivali svoju veličinu nagradivši ih na kraju aplauzom za poštenu sportsku borbu", navedeno je u saopštenju.

Međutim, uvredljiva skandiranja, koja su se mogla čuti tokom prenosa, kako se navodi u saopštenju Želje, sasvim su suprotna od tih principa i "ona se ni na koji način ne mogu opravdati".

"Mala je utjeha činjenica da je to vjerovatna reakcija na nesportski ambijent koji je dva puta u toku prošle sezone pratio naše utakmice u Banjaluci ili to što je skandiranje djelo manjine. Uprkos tome što su istinski navijači brzo reagovali i okrenuli navijanje u pravom smjeru, šteta je već bila učinjena. Svjesni smo toga, kao i da će za ovo sigurno uslijediti i kazne od strane Saveza".

U klubu s Grbavice su uvjereni da iza ovog čina ne stoje njihovi istinski navijači jer su oni, tu da pomognu svom klubu i bodre ga na putu ka boljim rezultatima, kao što su to učinili nebrojeno puta dosad, u vrijeme uspona i rezultatskih padova.

Na kraju saopštenja istakli su da neće odstupiti od svog glavnog cilja - da Željezničar u svakom pogledu bude vodeći klub u BiH, odnosno klub koji će biti primjer ostalima.

"Neizostavan dio u ostvarenju tog cilja su poštovanje ranije pomenutih principa, odgovornost prema društvu u cjelini, ali i stvaranje sportskog ambijenta za sve naše goste. Naravno, zajedno sa našim vjernim navijačima", zaključuje se u saopštenju Željezničara.

(MONDO, foto: Klix)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC