• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim: Skandiranje "Ubij Srbina" je nedopustivo!

Trener Želje osudio postupke dijela navijača svog tima, ali i potkačio direktora Borca Radmila Šipovca. "On je sigurno vidio da nije bio gol".

 Osim: Skandiranje "Ubij Srbina" je nedopustivo! Izvor: MONDO

Željezničar je osvojio bodove u derbiju sa Borcem (1:0) sumnjivim golom Muamera Svrake. Na snimku se vidjelo da lopta cijelim obimom nije prošla liniju, ali je sudija Tomislav Čuić ipak pokazao na centar.

Uslijedilo je saopštenje Borca povodom utakmice, a posebno uvredljivih skandiranja sa tribina Grbavice, što je u svom saopštenju osudio i sarajevski klub.

Trener Želje Amar Osim u izjavi za BHT pridružio se osudama naglasivši da se skandiranje ne bi čulo u direktnom prenosu da je riječ o "pojedincima kako pojedini mediji izvještavaju".

"Skandiranje: "Ubij Srbina" je ružno, skandalozno. To je stav Amara Osima i neka ga protumači kako god ko hoće. Takvo nešto je nedopustivo i to nisu naši navijači, jer je Željezničar multinacionalni klub i uvijek je bio takav. Svi u klubu se ograđujemo od takvih skandiranja", rekao je Osim, a prenio "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, dosad nigdje niko u Bosni i Hercegovini nije istjeran sa stadiona zbog skandiranja.

"Daj, Bože, da se svaki put svi istjeraju. Šta se pjevalo u Banjaluci pa zbog toga nikad niko nije odstranjen. Na stranu gađanje ciglama, ulaženje na teren i slično".

Osvrnuo se Osim i na saopštenja Borca i izjave direktora Radmila Šipovca.

"Ružno je s Borčeve strane tvrditi da su klubovi iz Republike Srpske neravnopravni s ovima iz Federacije BiH. Ružno je što se regularnost jedne krajnje otvorene i korektne utakmice, u koju su obje ekipe ušle s čistim namjerama, dovodi u pitanje zbog nekoliko sudijskih odluka. Je li to Šipovac vidio da nije bio gol? Eto, on je znao".

Osim je naglasio da se ni pregledom snimka ne može jasno utvrditi da li je lopta prešla ili nije prešla liniju.

"Kamoli da je pomoćnik (Hrvoje Turudić) mogao znati u sekundi ili dvije. Mi smo, recimo, drastičnije oštećeni u Travniku, gdje smo izgubili dva boda. Borac bi sada dobio jedan. Najbolju priliku imali su nakon očitog igranja rukom, prekršaj na Samiru Bekriću, prije nego što je iz slobodnog udarca pogodio prečku, za automatski je crveni karton, jer ga je u nezadrživom prodoru oborio zadnji igrač. Kada mi izgubimo, ne bunimo se, nismo se bunili ni nakon prošlog kola, a mogli smo. Iako je bilo nekoliko grešaka, sudija nije imao tendenciju da nekoga ošteti", zaključio je trener Želje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC