• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Babalj? Pričajmo poslije Rada...

"Dobro je što je dobio papire i što ću moći da računam na njega", rekao za MONDO strateg Crvene zvezde o svom rezervnom napadaču.

 Prosinečki: Babalj? Pričajmo poslije Rada... Izvor: MONDO

"Kad kažem Rad ne mislim na Bordo", poručuje Robert Prosinečki sa početka priprema ekipe za prvenstveni debi, protiv "građevinara".

Zvezdin trener, suočen sa izostankom devet igrača zbog reprezentativnih obaveza, ističe da isključivo razmišlja o prvoj i veoma važnoj utakmici u Jelen Superligi Srbije.

"Nije fraza, hajde da prvo prođemo Rad, pobijedimo ga i napravimo dobru uvertiru za ono što nas očekuje protiv Bordoa", rekao je Prosinečki za MONDO i nastavio:

"Prvi sljedeći protivnik nam je kvalitetna ekipa, koja je u prvom kolu odigrala dobru utakmicu i pobijedila Radnički iz Kragujevca (2:0). Moraćemo da se dobro pripremimo za, siguran sam, dobru predstavu koju ćemo pružiti navijačima. E, tek onda ćemo pričati o Francuzima i o tome ko će igrati. Imaćemo čak četiri dana za to".

Ipak, već sad se samo po sebi nameće pitanje o napadačkim rješenjima i eventualnom prvom nastupu Elija Babalja. Filip Kasalica, prva ofanzivna opcija Prosinečkog, dobio je i u Nikoziji žuti karton zbog gestikuliranja sudiji, pa će zbog njega propustiti prvi okršaj sa "žirondincima".

S obzirom na to da je prije nekoliko dana otklonjena i posljednja administrativna prepreka debiju mladog Australijanca (uplata 105.000 evra Melburn Hartsu), postalo je jasno da će njegovo ime 23. avgusta biti upisano u protokol.

Na pitanje koje interesuje mnoge navijače Prosinečki još ne može da odgovori:

"Vidjeću, o njegovom debiju ne mogu da govorim. Dobro je što je dobio papire i što ću moći da računam na njega. Ipak, tek ću odlučiti ko će igrati", završio je mladi trener.

RADAKOVIĆ: "TEŠKO JE ZAMIJENITI KASALICU"



Koliko je spreman momak rođen u Sarajevu prije 20 godina pitali smo i Radivoja Radakovića, Zvezdinog kondicionog trenera i najpozvanijeg da govori na tu temu.

Robert Prosinečki ukazao je prije nekoliko nedjelja na to da Eli Babalj u Australiji "ništa nije radio". Isto je u razgovoru za MONDO indirektno potvrdio i njegov kolega iz stručnog štaba.

"Da se razumijemo, bez želje da se kritički osvrćem na bilo čiji rad, njegovo stanje kad je stigao bilo je daleko ispod nivoa Zvezdinog igrača", počeo je priču Radaković.

Istakao je da je krupni napadač od dolaska napravio ogroman napredak, ali da bi još imao problem da istrči 90 minuta u utakmici visokog ritma.

"Dakle, mogu reći da bi jakim intenzitetom mogao da odigra 65 do 70 minuta. Naravno, govorim o evropskoj utakmici protiv Bordoa. Jednostavno, Filip Kasalica je nametnuo visok intenzitet trčanja na poziciji napadača i to čak i za evropske okvire. To je jako teško nadomjestiti", podvukao je Radaković.

Crveno-bijeli biće na okupu tek krajem nedjelje, uoči duela sa ekipom Marka Nikolića. Spletom okolnosti i zahvaljujući organizaciji Dragačevskog sabora otkazan im je duel sa Javorom, pa su za njima dva slobodna dana vikenda. Za odmor i koncentraciju pred još izazovniji period.

Ko će ponijeti najveći dio evropskog i superligaškog tereta odlučiće, kao i do sad, isključivo onaj ko je i selektirao ekipu - Robert Prosinečki.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC