• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gojer: Banjalučani, izvinite zbog fašista i rasista!

Član Predsjedništva i portparol Željezničara uputio je javno izvinjenje vođstvu, igračima i navijačima Borca zbog incidenata na Grbavici.

 Gojer: Banjalučani, izvinite zbog fašista i rasista! Izvor: MONDO

Osudama huliganskih ispada dijela navijača Želje, koji su na nacionalnoj osnovi vrijeđali Banjalučane pridružio se i Gradimir Gojer, koji se u saopštenju javno izvinio Borcu.

"Događaj koji se desio u jednom trenutku utakmice Željezničar - Borac ljudski me porazio do te mjere da moram na ovaj način uputiti izvinjenje vođstvu, fudbalerima i navijačima Borca iz Banjaluke.

Grupa navijača koje ne mogu drugačije okarakterisati nego kao fašiste i rasiste, koji istinski nisu navijači Željezničara, počeli su ničim izazvani skandirati fašistički slogan:’...Ubij Srbina’. Ta grupa huligana instruisana zasigurno od neprijatelja države Bosne i Hercegovine osramotila je Željezničar, naše vjerne navijače i pokazala atmosferu na Grbavici u potpuno iskrivljenom svjetlu, u svjetlu u kojem nikada popularni ‘Manijaci’ ne bi sebi dozvolili",
naveo je Gojer u saopštenju.

Za ovaj grubi incident Gojer se javno u svoje ime i ime Želje izvinio svim Banjalučanima i svim građanima srpske nacionalnosti.

"Javno se ograđujem od ovakvih gestova na Grbavici, a našim sportskim prijateljima iz Borca upućujem srdačne pozdrave i predlažem, da u narednom periodu budemo organizatori jednog skupa u Banjaluci i Sarajevu, na kojem ćemo na zajedničkom druženju dogovoriti dalje oblike saradnje naša dva kluba, te razgovarati o uklanjanju svakog mogućeg oblika nacionalističkog djelovanja na našim stadionima", poručio je Gojer.

"KAZNITI I JAMAKA"



Pozvao je takođe organe gonjenja, a posebno MUP Kantona Sarajevo da brzo identifikuju one koji su se infiltrirali među navijače Željezničara na južnoj tribini, te da ih predaju sudskim organima radi procesuiranja.

Gojer je osudio i nesportski gest igrača Želje Nermina Jamaka, koji je bez lopte udario Aleksandra Radulovića dok je ležao na zemlji i zahtijevaće od struktura sarajevskog kluba da "drakonski kazni bokserski nastup i povređivanje sportskog protivnika".

Pogledajte nesportski potez Jamaka i uvredljivo skandiranje navijača Želje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC