• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Navijači, podržite nas

Selektor Mihajlović poziva publiku na meč sa Republikom Irskom. Ivanović kaže da narod treba da vjeruje u ovaj tim.

 "ORLOVI": Navijači, podržite nas  Izvor: MONDO

Konačno će Siniša Mihajlović domaćoj publici predstaviti svoju viziju "orlova" za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Njegovi izabranici će u srijedu (20,45) imati generalnu provjeru pred početak kvalifikacija. Za "generalku" je izabrana Republika Irska, kao predstavnik ostrvskog fudbala, jer će reprezentacija Srbije u septembru igrati sa Škotskom i Velsom.

Simbolično, Mihajlović će kao selektor debitovati pred Srbima na stadionu na kome se afirmisao kao igrač.

"Drago mi je svaki put kad dođem na Marakanu, posebno kad sam dole, na terenu", počeo je Mihajlović.

"Taj stadion, definitivno, izaziva u meni posebno lijep osjećaj. Pozvao sam navijače da dođu u što većem broju i da navijaju za reprezentaciju svoje zemlje. Volio bih da to urade i budu uz ove mlade momke svim srcem, jer znam da to mogu", dodao je selektor Srbije.

Na klupi Republike Irske sedi Đovani Trapatoni koga Mihajlović posebno cijeni.

"Jedan od najboljih italijanskih trenera svih vremena. Gdje god je radio, imao je uspjeha... Dobro ga poznajem, tu privilegiju zaslužio sam s obzirom da je Trapatonijev prijatelj naš Vujadin Boškov. O Trapu dovoljno govori činjenica da je Irce odveo na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini".

Selektor "orlova" odlučio je da promijeni sistem igre u odnosu na njegove prve tri utakmice u kojima je Srbija izgubila od Španije, Francuske i Švedske. Iako nije želio da kaže na koju će formaciju preći, trebalo bi da to bude 4-3-3.

"Tada smo ponavljali više puta da nam rezultat nije važan. Sada jeste i tako će biti u svakoj utakmici, bez obzira na ime rivala, sve do kraja 2013. godine. Pobjede su važne jer podižu samopouzdanje timu, stvara se pobjednički mentalitet i svaki put ćemo tražiti način da pobijedimo. Zbog toga vam neću saopštiti sastav tima što sma činio pred prethodne mečeve... Mogu samo da otkrijem da ćemo promijeniti sistem igre", zaključio je Siniša Mihajlović.


Bez obzira što Mihajlović neće saopštiti sastav, jasno je da će mu glavne uzdanice biti vedete premijerligaških klubova, Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov.

"Irska ima najbolju reprezentaciju na Ostrvu, poslije naravno Engleske. U svakom smislu znači nam njihovo gostovanje. Očekujem da se u našim redovima na ovoj i svim narednim utakmicama vidi želja, htjenje, glad za dokazivanjem i, uz nesumnjiv fudbalski potencijal, možemo da uvjerimo narod da treba da nam vjeruje", istakao je defanzivac Čelsija.

Fudbaler Mančester sitija vjeruje da su "orlovi" bolji od svih ostrvskih reprezentacija, osim Engleske.

"Stručni štab je svjesno odabrao rivala koji će nas upoznati sa ostrvskim sistemom igre. Presudan će biti pristup tima, a on mora da bude na maksimumu, baš kao da su počele kvalifikacije. Naša reprezentacija ima talenat, a neophodno je samo još da se u našem radu vidi rad, red i disciplina. Najiskrenije, mislim da smo kvalitetniji od svih reprezentacija sa Ostrva, uz poštovanje Englezima", poručio je Aleksandar Kolarov.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC