• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Tito da se nosi s Murinjom i pritiskom?!

Mladi stručnjak Viljanova predvodiće Barsu sa klupe u novoj sezoni sa prioritetnim ciljem da vrati titulu prvaka Španije.

 Može li Tito da se nosi s Murinjom i pritiskom?! Izvor: MONDO

Malo je trenera debitanata na svijetu koji će već na početku morati da se nose sa nasljeđem prethodnika kao što je to slučaj sa šefom stručnog štaba Barselone, Titom Viljanovom.

Ipak, Viljanova je prethodnih godina imao priliku makar da "osjeti barut" kao pomoćnik Pepa Gvardiole, čovjeka u čije je cipele uskočio po završetku prošle sezone.

Viljanovin glavni zadatak u sezoni pred nama biće da titulu prvaka Španije vrati iz Madrida u Barselonu.

"Tito je do sada, bio u sjenci Gvardiole, koji je ipak nosio najveći teret na svoji leđima. Sada je došlo vrijeme da on povede tim u nove pobjede. Sve oči su uprte u njega, ali on dobro zna šta su zahtjevi u ovako velikom klubu", rekao je fudbaler Barselone Havijer Maskerano.

Iako je bio "samo" pomoćni trener Barselone, Viljanova je već imao priliku da uđe u klinč sa rivalskim šefom struke iz Reala, Žozeom Murinjom.

Portugalac mu je prošle godine, tokom meča Superkupa dva najveća španska rivala, gurnuo prst u oko, ali mu Viljanova nije ostao dužan i uzvratio je šamarom.

Njih dvojicu očekuje novi okršaj u dvomeču Superkupa, 23. i 29. avgusta.

Prošle sezone Real je nadmoćno osvojio titulu prvaka Španije sa 100 bodova i 121 postignutim golom. "Kraljevski klub" tako je prekinuo trogodišnju dominaciju Barselone u Primjeri. Murinjo se nedavno, na sebi svojstven način, izvinio kolegi iz Barselone.

"Naravno da nije trebalo da mu gurnem prst u oko. Ipak, iza cijelog tog incidenta postoji priča, odnosno razlog zašto sam izgubio kontrolu. Između Tita i mene nema problema. Srećom, to je sada završena priča i nadam se da u budućnosti neće biti sličnih incidenata", objasnio je Portugalac.

Viljanova je obećao da će se lijepo ponašati i truditi da susret sa Murinjom prođe bez problema.

"Umoran sam od priča o prošlogodišnjem incidentu sa Murinjom", dodao je mladi stručnjak.

Viljanovin prethodnik, Gvardiola, uglavnom je ingnorisao česte "otrovne strelice" koje je Murinjo slao u pravcu giganta sa Nou Kampa.

Murinjo i Viljanova su se prvi put sreli još 1998. godine u Kupu Katalonije. Tada je Portugalac mijenjao Luja van Gala na klupi Barselone, a Viljanova je igrao za Ljeidu i postigao gol iz slobodnog udarca.

"Bio je pedantan, stalno je obraćao pažnju na detalje i na stvari koje mi nismo vidjeli. Još tada su saigrači mogli da pretpostave da će Tito biti trener. Ipak, niko nije očekivao da će dogurati do Barselone. Tito mora da bude svoj, ne smije da imitira harizmatičnog Gvardiolu", kazao je Viljanovin bivši saigrač iz Ljeide, Đordi Esteve.

Prošle sezone Barselona je osvojila FIFA svjetsko klupsko prvenstvo, superkupove Španije i Evrope, kao i Kup Kralja, a Lionel Mijesi je postigao čak 73 gola.

"Pokušaćemo da nadogradimo ono gdje smo stali prošle sezone. Znam da će biti teško, jer navijači će od nas tražiti samo pobjede", zaključio je Viljanova.

(Tanjug, foto Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC