• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAD: Naš adut - zajedništvo

Na Banjici uveliko traju pripreme za gostovanje Rada Crvenoj zvezdi.

 RAD: Naš adut - zajedništvo  Izvor: MONDO

Crvena zvezda "preskočila" je prvo kolo Superlige (utakmica sa Javorom odložena zbog Sabora trubača u Guči) i praktično će prmijeru u domaćem prvenstvu imati protiv Rada u nedelju uveče.

Crveno-bijeli su apsolutni favoriti na svom stadionu, bez obzira što im u goste dolazi ekipa koja bolji početak šampionata nije mogla da zamisli. "Građevinari" su na startu Superlige pobijedili Radnički iz Kragujevca (2:0) i na krilima tog trijumfa dolaze "na noge" Zvezdi.

Tim trenera Marka Nikolića igraće protiv jednog od dva glavna favorita za titulu, ali i protiv tradicije, koja je ubjedljivo protiv njih. Naime, Rad više od 20 godina čeka pobjedu na "Marakani". Ali, i pored te činjenice ekipa sa Banjice veruje da je spremna da iznenadi velikog rivala.

"Zvezda nije nepobjediva, ali je činjenica da je dosta toga na njenoj strani. Riječ je o iskusnijem, skupljem timu i većem klubu od nas. Mi smo rekli i prije početka sezone da ne tražimo nikakav alibi, a tako je i pred utakmicu sa Zvezdom. Naša želja je da igramo fudbal sa svakim protivnikom, pa tako i sa njima. Pripremamo se isto, ali uz motiv više", rekao je strateg "građevinara"

Na Banjici sa nestrpljenjem iščekuju duel sa komšijama, to potvršuju i Nikolićeve riječi.

"Zvezda jeste favorit, tome u prilog govori i dugogodišnja tradicija, da Rad više od 20 godina nije pobijedio na stadionu u Ljutice Bogdana. Ali mi jedva čekamo tu utakmicu i nadamo se da uz puno discipline, koncentracije i dozu sportske sreće možemo da dođemo do dobrog rezultata".

Šef stručnog štaba "građevinara" hvali ekipu Roberta Prosinečkog.

"Zvezdini aduti su igrački kvalitet, duže vremena provedenog zajedno, članovi 'A' i mlade reprezentacije, neke dobro poznajemo i iz našeg kluba, kao što su Dimitrijević i Milivojević. Imaju i jak, naglašen domaći teren".

Rad ne spada u iskusne ekipe, što će svakako biti otežavajuća okolnost pred težak duel sa Zvezdom. Ipak, snaga banjičkog kluba leži upravo u mladosti i poletnosti momaka koji nose plavi dres.

"Mi smo ove sezone najmlađa ekipa u ligi, ali vrlo poletna ekipa, koja živi u lijepom ambijentu i radi vrlo naporno i posvećeno. To nam je dalo pravo da vjerujemo u sebe uoči utakmice sa Radničkim iz Kragujevca i daje nam pravo pred svaku sljedeću, pa makar sa druge strane bila i Crvena zvezda".

Nikolić kao poseban adut svog tima ističe atmosferu koja vlada među njima.

"Zajedništvo, mladost, ambicija i spremnost da se žrtvuje za tim - to su naši aduti u ovom trenutku".

Jedan od iskusnijih igrača Rada je bivši zvezdaš Slavko Perović.

"Mi se najozbiljnije spremamo i mislim da imamo svoje šanse. Imamo dosta igrača koji će prvi put igrati tamo, mi stariji ćemo se potruditi da ih spremimo zajedno sa stručnim štabom. Nadam se da ćemo u nedelju biti pravi", rekao je napadač "građevinar".

"Svi smo mladi momci, imamo želju za dokazivanjem, a to je utakmica za koje se živi i trenira fudbal. Brzina, hitrina, videćemo u nedelju", dodao je on.
Utakmica između Crvena zvezde i Rada igra se u nedelju sa početkom u 20.45.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC