• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL KLASIKO: Tito nastavio gdje je Pep stao (GOLOVI)

Barselona pobijedila Real 3:2 u prvom meču španskog Superkupa. Real poveo golom Ronalda, a onda preokret u režiji Inijeste. Glupost Valdesa.

 EL KLASIKO: Tito nastavio gdje je Pep stao (GOLOVI) Izvor: MONDO

Tek što se zakotrljao fudbal u Španiji, odmah na startu sezone - prvi El klasiko. S obzirom na to da se većina fudbalera tek vratila sa egzotičnih lokacija i odmora, a poslije Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj, gledali smo zadovoljavajući nivo fudbala.

Nije prštalo kako smo navikli od Barselone i madridskog Reala, ali za prvi duel ove sezone, a biće ih još, prelazna ocjena.

U prvoj utakmici španskog Superkupa, Barselona - Real 3:2 (0:0).

Debitantska pobjeda Tita Vljanove kao prvog trenera Barse u velikom španskom derbiju. Strijelci: Pedro, Mesi (penal) i Ćavi za Barselonu, Ronaldo i Anhel di Marija za Real.

Prvi dio utakmice uspavanka, drugi dio - spektakl. Pet golova, nekoliko čudesnih poteza, driblinga i dodavanja, golmanska glupost...

Najprije je Kristijano Ronaldo u 56. minutu, sjajno glavom reagovao poslije kornera Mesuta Ozila.

GOL RONALDA

Samo 60 sekundi kasnije, Pedro je izjednačio na 1:1.

GOL PEDRA

Barsa je preokrenula sa penala. Inijesta je izvrteo Serhija Ramosa, koji nije mogao da povuče nogu, već je pokupio druga iz reprezentacije. Lionel Mesi je poslao Ikera Kasiljasa u jednu, a loptu u drugu stranu.

GOL MESIJA

To je bio ukupno 14. gol koji je Mesi postigao Realu, ali tek prvi poslije više od 400 minuta posta u velikom španskom i evropskom derbiju.

Andres Inijesta je čudo od fudbalera. Nismo otkrili rupu na saksiji, ali taj momak je, zaista, najvažniji šraf u Barsinoj mašini. Svaka čast Mesiju, ali Inijesta je mozak ove ekipe.

Da je to tako pokazao je u 77. minutu. Nanizao je trojicu igrača Reala i taman kad pomislite da je izgubio loptu, on je nekako pošalje na pravo mjesto. U ovom slučaju na nogu Ćaviju koji je lagano matirao Kasiljasa.

MAJSTORIJA INIJESTE I GOL ĆAVIJA

Real je došao do dobrog rezultata zahvaljujući Viktoru Valdesu pet minuta prije isteka meča. Kako golman može da napravi budalaštinu demonstrirao je čuvar mreže Barselone. Umjesto da loptu, koju mu je dodao Pike, pošalje daleko u polje, odlučio je da dribla. Anhel di Marija mu je vješto uzeo loptu i poslao je u mrežu.



Ovo je peta pobjeda Barselone u posljednjih devet mečeva sa Realom, koji je u istom periodu samo jednom slavio. Ovim trijumfom Barselona se izjednačila u broju pobjeda sa madridskim klubom - sada ih imaju po 87.



Meč na Nou Kampu obilježio je i stisak ruke dvojice trenera - Tita Viljanove i Žozea Murinja. Prošle sezone, Murinjo je pobjesnio poslije revanša i poraza od 3:2 i tada je u gužvi gurnuo prst u oko Viljanovi, koji je u to vrijeme bio pomoćnik Pepa Gvardiole. Ratne sjekire su zakopane. Bar za kamere.

Sastavi:

BARSELONA: Valdes, Alves, Pike, Maskerano, Adrijano, Ćavi (od 83' Fabregas), Buskets, Inijesta, Pedro (od 85' Đordi Alba), Mesi, Aleksis (od 72' Teljo).

REAL: Kasiljas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Koentrao, Ćabi Alonso, Kedira, Kaljehon (od 63' Di Marija), Ozil (od 81' Marselo), Ronaldo, Benzema (od 61' Iguain).

(MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola Novaković

Ipak BARSELONA je najbolji klub u španiji real nema šta da traži

Davor

Barsa,Barsa,Barsa!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC