• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ignjovski: Verder juri Evropu

Ignjovski najavljuje da će njegov tim ove sezone u Bundesligi imati za cilj da zauzme mjesto u vrhu tabele i obezbijedi evropsko takmičenje

 Ignjovski: Verder juri Evropu Izvor: MONDO

Titulu u Bundesligi brani ekipa Borusije Dortmund, a poslije ljetošnjeg prelaznog roka u kome je put Njemačke stigao veliki broj kvalitetnih igrača, za trofej u novoj sezoni boriće se nekoliko odličnih ekipa.

Najduži staž u Bundesligi ima srpski reprezentativac i član šampionskog tima Neven Subotić, a tu su i Zdravko Kuzmanović u Štutgartu, Gojko Kačar u Hamburgu, kao i tandem Verdera iz Bremena - Predrag Stevanović i standardni član A tima srpske reprezentacije Aleksandar Ignjovski.

Dvadesetjednogodišnji Pančevac, drugu godinu zaredom nosiće dres tima iz Bremena. Ignjovski će biti glavna poluga šefa stručnog štaba Tomasa Šafa u vezi i prebacivanju akcija iz odbrane u napad.

Očekivanja u novoj sezoni su velika u klubu koji je četiri puta osvajao titulu prvaka Njemačke.

"Pokušaćemo ove godine da zauzmemo mjesto u gornjem dijelu tabele. Lično, uvijek pred sebe stavljam najviše ciljeve. Tako je kada igram za reprezentaciju, tako je i u Verderu. Za trofej prvaka Njemačke potrebno je da se poklope neke kockice. Radili smo čitavog ljeta vrlo naporno i mislim da de nam se sve to isplatiti kada krene sezona. Sve osim plasmana u evropska takmičenja, a za to nam je potrebno da budemo među prvih šest u sezoni, smatraće se kao neuspjeh. Jednostavno, Verder je veliki klub, koji ne može da dozvoli sebi dvije uzastopne sezone bez evropskih utakmica", izjavio je Aleksandar Ignjovski.

Za tim iz Bremena, svakako je hendikep kada u sezoni ne nastupa u nekom evropskom takmičenju. Ipak, kako Ignjovski ističe, to u jednu ruku može da bude i prednost, pošto će igrači moći maksimalno da se posvete duelima u nacionalnom šampionatu.

"Dobro smo se pripremili, ali isto tako smo dobili i značajna pojačanja u igračkom kadru. Holanđanin Elia se odlično uklopio u ekipu, što je potvrdio i golovima u prijateljskim pripremnim mečevima. Velika su očekivanja od Belgijanca De Brujnea, koji dolazi iz Čelsija. S obzirom na to da je tek stigao, mislim da de mu biti potrebno malo vremena da se navikne na igre u Bundesligi. U svakom slučaju, oni će biti značajna pojačanja našeg tima", istakao je srpski reprezentativac.

Rezultatska sezona ipak nije počela najbolje po Verder. Klub iz Bremena ispao je već na startu domaćeg kupa, od trećeligaša Minstera, poslije poraza od 4:2. Bio je to duel u kome je Verder imao prednost od 2:1 do 82. minuta, da bi igrači Minstera stigli do produžetka, u kome su sa dva gola obezbijedili trijumf.

Taj poraz vrlo je negativno iznenadio sve u klubu, međutim, Ignjovski ističe da je taj duel već arhiviran i da su sve misli usmjerene na početak jubilarne, 50. sezone Bundeslige.

"Na startu takmičenja očekuje nas vrlo težak meč, jer gostujemo odmah prvaku Njemačke. S jedne strane svjesni smo svih opasnosti, koje mogu da nas snađu na Vestfalenu, ali sa druge, nemamo šta da izgubimo. Pokušaćemo da osvojimo bodove i tako se iskupimo svim našim fanovima za eliminaciju u kupu. Neće biti lako, ali će nam taj dodatni pritisak zbog interesovanja javnosti, poslužiti kao ekstra motivacija da se pokažemo u najboljem svjetlu", rekao je Ignjovski uoči večerašnjeg meča sa Borusijom iz Dortmunda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC