• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krvavi obračun navijača u Banjaluci

Na utakmici između fudbalskih klubova "Naprijed" iz Banjaluke i "Proleter" iz Teslića došlo je do krvavog obračuna između navijača ta dva kluba.

 Krvavi obračun navijača u Banjaluci Izvor: MONDO

Kako kažu stanovnici banjalučkog naselja Obilićevo, koji su svjedočili obračunu, nekoliko mladića je povrijeđeno a neki i teško od uboda noževima.

Do sukoba je došlo oko 17. časova a dalju eskalaciju nasilja spriječila je policija. Trenutno je na licu mjesta nekoliko policijskih vozila, a dva vozila Hitne pomoći su odvezla povrijeđene u bolnicu, javljaju Nezavisne.

Prema prvim nezvaničnim informacijama deblji kraj u krvavoj tuči su izvukli gosti iz Teslića koji su napadnuti bakljama i noževima a neki od njih imaju i teže povrede.

Fudbalski klubovi "Naprijed" i "Proleter" nastupaju u Drugoj ligi "zapad" Republike Srpske.

Čedo Ševarika, predsjednik fudbalskog kluba "Naprijed" je istakao kako je utakmica bila fer i korektna, a da se incident dogodio izvan stadiona.

"Navijači Naprijeda su uvijek bili korektni i tokom utakmice nije bilo problema. Incident je izazvala napoznata grupa mladića koja je napala navijače iz Teslića. Očekujem da policija utvrdi ko je odgovoran i da li je tuča prethodno bila dogovorena", rekao je Ševarika.

Prema za sada dostupnim informacijama gostujući navijači su prije obračuna verbalno provocirali domaće navijače. Jedan navijač je teže povrijeđen a identitet napadača je poznat policiji.

Šesnaestogodišnji P.M iz Teslića povrijeđen je večeras u Banjaluci kada ga je pogodila kamenica u glavu u sukobu navijača domaćeg fudbalskog kluba "Naprijed" i FK "Proleter" iz Teslića, rečeno je Srni u banjalučkom Centru javne bezbjednosti.

Mladić je u besvjesnom stanju smješten na odjeljenje neourohirurgije Kliničko-bolničkog centra Banjaluka.

Navijači su se sukobili večeras oko 17.55 časova na stadionu Fudbalskog kluba "Naprijed". U sukobu je učestvovalo oko 20 navijača iz Teslića i više od 50 iz Banjaluke.

U policiji kažu da su navijači u sukobu koristili kamenice koje su bacali jedni na druge, ali u direktnom kontaktu nisu bili.

Navijači teslićkog "Proletera" sprovedeni su pod policijskom pratnjom iz grada prema Tesliću, dok su banjalučki navijači zadržani na stadionu.

Osim maloljetnika iz Teslića, u Banjaluci niko nije tražio medicinsku pomoć, ali se ne isključuje mogućnost da se neko od njih javi u teslićki Dom zdravlja zbog zadobijenih povreda, ističu u banjalučkom CJB.

Broj osumnjičenih da su učestvovali u nasilju sužen je na pet lica i protiv njih će najvjerovatnije biti podnesen izvještaj o počinjenom prekršaju.

U policiji ističu da niko nije priveden već da se provode istražne radnje.

(MONDO, foto: Ilustracija)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC