• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: "Milioneri" krenuli po treću titulu

Borusija iz Dortmunda pobjedom nad Verderom od 2:1 počela odbranu titule prvaka Njemačke. Strijelci - dva velika talenta njemačkog fudbala.

  BUNDES: "Milioneri" krenuli po treću titulu Izvor: MONDO

Počela je nova sezona Bundeslige, bez ikakve sumnje, jedna od najjačih i najatraktivnijih liga na svijetu.

Da će i ova sezona biti uzbudljiva i da ćemo gledati kvalitetan fudbal pokazali su Borusija iz Dortmunda i Verder iz Bremena.

Na prepunom "Vestfalenu" (gledalaca 80.645!), Borusija je počela odbranu titule pobjedom nad Verderom 2:1. Golove za Borusiju postigli su Marko Rojs, koji je ovog leta došao iz Borusije Menhegladbah i Mark Gece. Gol za Verder postigao je Gebre Selasije.

Oprezni i odmjereni su bili u izjavama igrači Borusije upitani šta očekuju od nove sezone Bundeslige, inače, jubilarne 50. Naravno, pitanja njemačkih kolega bila su usmjerena ka jednom: da li ćete odbraniti titulu, odnosno postići het-trik, ili možete li da se oduprete minhenskom Bajernu?

Jasno je da su Borusija Dortmund i Bajern prvi favoriti za osvajanje prvenstva, ali njemačko prvenstvo je godinama unazad pokazalo da i oni timovi koji nisu u prvom planu mogu da iznenade. Otud i oprez kod igrača Borusije, koji su isticali da je osvajanje mjesta koje vodi u Ligu šampiona prvi cilj.

Ali, igrom i ponašanjem na terenu, već u prvoj utakmici protiv nimalo naivnog Verdera, fudbaleri Borusije pokazali su da se neće lako odreći titule.

Marko Rojs je pokazao da će biti veliko pojačanje i prava zamjena za Japanca Šinđija Kagavu (otišao u Mančester junajted

Reprezentativac Njemačke, koji je skupo plaćen, postigao je vodeći gol za svoj tim. Iskoristio je dodavanje Kube Blaščikovskog i neopreznost defanzivca Verdera Aleksandra Ignjovskog i spretnim udarcem poslao loptu u gol Verdera.

GOL ROJSA

Verder je odigrao muški i da je ostao neporažen i odnio bod ne bi bili nezasluženo. Još u finišu prvog poluvremena, Eljero Elija je imao kolosalnu šansu za 1:1. Bio je sam ispred Vajndefeldera, ali je golman Borusije izašao kao pobjednik.

Gosti iz Bremena nisu ustuknuli u nastavku. Igrali su otvoreno, a takva igra im se isplatila u 75. minutu. Austrijanac Marko Arnautoić sjajno je centrirao, a Teodor Gebre Selasije glavom pogađa za izjednačenje.

GOL GEBRE SELASIJA

Mnogi predviđaju da će ovo biti sezona mlađanog, supertalentovanog dubla Borusije - Marko Rojs i Mario Gece. Moguće je da će biti u pravu. Rojs je dao prvi, a Gece pobjedonosni gol za Borusiju.



Kuba Blaščikovski je odlično prošao, akciju je nastavio njegov zemljak Levandovski, koji je dodao do Gecea, a mladi vezista je udarcem u padu, razgalio navijače Borusije i rastužio goste iz Bremena koji do kraja nisu uspjeli da još jednom stignu prednost domaće ekipe.

GOL GECEA

REZULTATI I PAROVI 1. KOLA:

Borusija Dortmund - Verder 2:1 (1:0)
/Rojs 11', Gece 81' - Gebre Selasije 75'/

subota:

Augzburg - Fortuna Diseldorf
Frajburg - Majnc
Grojter Firt - Bajern Minhen
Hamburg - Nirnberg
Borusija Menhegladbah - Hofenhajm
Ajntraht - Bajer Leverkuzen
Štutgart - Volfsburg

nedjelja:

Hanover - Šalke

(MONDO - foto: AP)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jesenkovic Faruk

Kakav Bajern kakvi bakraći,Borusija D. je pravi klub,i treba da uzmu i treću titulu za redom.U ligi prvaka bi mogli daleko dogurati.Ja im predviđam minimum polufinale...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC