• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Zabija, odluči šta hoćeš

Trener Partizana izgubio strpljenje za svojeglavog napadača iz Libije. Babović u konkurenciji za sastav protiv Jagodine, Mitrović starter.

 Vermezović: Zabija, odluči šta hoćeš Izvor: MONDO

Libijac Mohamed Zabija, najavljivan kao pojačanje u navalnom redu Partizana, dobio je uslov: ili se smiri i ponašaj u skladu sa klubom čiji dres nosiš ili nećeš biti njegov dio.

Na konferenciji za novinare pred prvenstveni duel sa Jagodinom, trener Partizana Vladimir Vermezović rekao je da Zabija treba da odluči šta hoće!

"Sve ima svoje granice, a zna se da kod mene disciplina na prvom mjestu. Ima dosta repova koji se vuku od ranije, ali kratko smo zajedno da bi se sve rješavalo preko noći. Zabija dolazi sa prostora gdje disciplina nije baš na nekom nivou. Imao sam razumijevanja, ali kada je to počelo da unosi nemir u ekipu, morao sam da presječem. Sve ima svoje granice, ali on je prevršio svaku mjeru. On je čudan, mijenja mišljenje svaki dan, čas hoće da ide, čas da ostane. Ako bude ostao, neće moći tako da se ponaša", jasan je Vermezović.

On je rekao i da će Stefan Babović, za koga su mediji danas objavili da odlazi iz Partizana, biti u konkurenciji za sastav protiv Jagodine, kao i da će mladi napadač Aleksandar Mitrović, strijelac drugog gola protiv Tromsa (2:3) biti starter.

"Stefan će konkurisati za tim za za utakmicu sa Jagodinom. Volio bih da ostane, ali da li će se to desiti, ne znam. Na pripremama je odlično radio, i na Phorju i na Tari, mnogo znači van terena mladim igračima, hoće da preuzme odgovornost. Ova situacija, međutim, nije normalna za njega. Teško mu je da igra pred našim navijačima. Ne znam da li će ostati, šta će se dešavati u budućnosti, ali da Stefan treba ovoj ekipi, mladim igračima, to je činjenica", rekao je Vermezović.

Za mladog Lazara Markovića Vermezović ima mnogo strpljenja i daje mu punu podršku.

"Lazar isto igra pod pritiskom. Nadam se da promašaj protiv Tromsa (jedan na jedan sa golmanom) neće uticati na njega. Mlad je momak, njega moramo da sačuvamo. Možda ću nekad uraditi i neke nelogične stvari samo da bih zaštitio mladog igrača. Ja sam takav, ne lomim preko noći, on i svi imaju pravo na grešku. Mnogo toga se svalilo na njegova leđa sa 18 godina. Teško je ostati normalan u takvoj situaciji. Ali, on je jak momak, u glavi i vjerujem da će prevazići cijelu situaciju", rekao je trener Partizana.

Revanš meč protiv Tromsa u četvrtak, Vermezović je označio kao utakmicu koja će odlučiti sezonu za Partizan.

"Pred dvomeč sa Maltežanima (Valetom) rekao sam da će to biti duel koji lomi sezonu, a protiv Tromsa utakmice koje će odlučiti sezonu"
, rekao je Vermezović.

Naglasio je da će meč protiv Jagodine biti težak, ali i da to vidi kao dobru provjeru pred revanš meč sa Tromsom u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope.

"Igrači moraju da shvate da u našoj ligi nema lakih rivala. Imamo dosta informacija o Jagodini...To je disciplinovana ekipa, koja gaji napadački fudbal. Ne vjerujem da će doči u Beograd da igra bunker, već da iskoristi situaciju u kojoj se mi nalazimo. Nama otvorena borba odgovara", rekao je Vermezović.

Što se tiče eventualnih pojačanja, odnosno kupovine još igrača, Vermezović kaže:

"Spisak naših želja postoji odavno, a da li ćemo aktivirati neka od njih, vidjećemo".

Na upadicu novinara da je sad bila prilika u Norveškoj da taj spisak daju Djeda Mrazu, Vermezović je prihvatio šalu: "Pa, ko kaže da to nismo uradili? Ali, moraćemo da čekamo decembar da nam taj poklon stigne".

Potom je dodao u ozbiljnom tonu:

"Stalno razgovaramo o pojačanjima, ali je naša situacija takva kakva je. Kupili smo nekoliko igrača iz domaće lige, a ni igrači iz naše lige nisu jeftini. Ako budemo ušli u grupnu fazu Lige Evrope finansijska situacija će se promijeniti i tada ćemo vjerovatno dovoditi fudbalere".

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC