• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Isprazniti stadion - voditi u propast"

"Odluka da se isprazni stadion za vrijeme utakmice Zvezda - Novi Pazar je tragična za srpski fudbal".

 "Isprazniti stadion - voditi u propast" Izvor: MONDO

Član Izvršnog odbora FSS Goran Milanović i trener Novog Pazara Dragoljub Bekvalac kažu da je odluka Disciplinske komisije FSS da "isprazni stadion" u Novom Pazaru za duel sa Zvezdom tragična za srpski fudbal.

Predsjednik Jagodine i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Milanović ne slaže se sa odlukom Disciplinske komisije da kazni Novi Pazar sa dvije utakmice bez prisustva publike.

"Ovakvom kaznom uskratili smo fudbalu ono što je u njemu najznačajnije-navijače", stoji u današnjoj pisanoj izjavi Milanovića.

"Ovakve kazne su propast za srpski fudbal i one više ne smiju biti izricane. Hitnom izmjenom propisa mora se izbrisati mogućnost da Disciplinska komisija izriče mjere koje su direktno usmjerene protiv razvoja fudbala u Srbiji", navodi se u izjavi.

Mi u klubovima i savezima "izginusmo" u traženju rješenja kako i na koji način da dovedemo gledaoce na stadion, a onda ovakvim odlukama, "i sebe i fudbal ubijamo".

On je ocijenio da "veliki dio fudbalske javnosti ne podržava ovakve mjere, iako u isto vrijeme traži od FSS i Zajednice klubova da obezbijede nesmetan i bezbjedan odlazak na utakmice i spriječe divljanje malih grupa navijača kojima sigurno nije mjesto na fudbalskim stadionima".

"U nedostatku rješenja pribjegava se najnepopularnijem i najgorem rješenju - igranju bez publike čime se i onako već posrnulom srpskom fudbalu zadaje završni udarac", ističe Milanović. Zajednice klubova i klubovi moraju da nađu način kako će da organizuju utakmice ili da ne igramo fudbal", zaključio je Milanović.

Trener Pazaraca Dragoljub Bekvalac ocijenio je igranje pred praznim tribinama kao "tragediju srpskog fudbala".

"Naša ekipa je u velikom problemu. Igranje bez prisustva navijača je tragedija za nas, ali i srpski fudbal. Pogođen sam lično i svi moji igrači. Proletos smo osvojili bod u duelu sa Zvijezdom i svih 12.000 navijača je ugradilo sebe u njega. Ovakva situacija mnogo više odgovara gostima", ogorčen je šef stručnog štaba kluba iz grada na Jošanici.

Novi Pazar je kažnjen zbog navijačkih nereda na startu šampionata protiv Radničkog iz Niša, pa će pred praznim tribinama odigrati sutrašnji derbi trećeg kola protiv Crvene zvijezde i meč petog kola protiv Spartaka 15. septembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC