• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Evro-autogol Vidića!

Poslije neprijatnog poraza od Evertona na startu, Mančester Junajted uspio je da pobijedi Fulam na premijeri na "Old Trafordu".

 PREMIJER: Evro-autogol Vidića!  Izvor: MONDO

Na startu: Everton - Mančester Junajted 1:0 i onda iskupljenje pred svojim navijačima.

"Đavoli" su u drugom kolu Premijer lige, ne baš lako i nimalo prijatno, pobijedili Fulam rezultatom 3:2, a posljednji gol na meču, za goste iz Londona, postigao je kapiten Junajteda Nemanja Vidić.

On je zajedno sa standardno nesigurnim golmanom prilikom centaršuteva, Davidom De Heom, krenuo na ubacivanje s desne strane, gužvu je pravio i napadač gostiju Mladen Petrić, a dogodilo se da su loptu promašili i De Hea pesnicama i Vidić glavom i Petrić glavom... On je nekako pogodila Vidića u petu (!?) i završila u nebranjenoj mreži.
Utisak je da Nemanja to ne bi uspeo iz narednih 100 pokušaja.

Ovaj evro-autogol nije imao posljedice po ekipu Mančestera, ali one će možda doći kada ljekari budu pregledali koljeno "rezerviste" Vejna Runija. Kultni napadač "đavola" počeo je meč s klupe, ušao je u drugom poluvremenu zajedno sa Danijem Velbekom, umjesto Šinđija Kagave i Ešlija Janga, a duel je završio van terena sa jezivom posjekotinom na koljenu.

Ukoliko se radi samo o posjekotini, tu će par šavova rešiti stvar, ali... Ako je usput stradao i neki od vitalnih dijelova kolijena, biće to veliki gubitak za ekipu ser Aleksa Fergusona, koja je primila najbrži gol na Old Trafordu u posljednjih devet sezona Premijer lige.

Već u trećem minutu, Damjen Daf savladao je De Heu i unio nervozu među navijače, ali brzo su stvari došle na svoje mjesto. Prvi gol u novom dresu, od bučnog tranfera iz Arsenala, postigao je Robin van Persi u desetom minutu, potom se upisao još jedan novajlija, iz Borusije Dortmund, Kagava, a do poluvremena bilo je 3:1, zahvaljujući pogotku Brazilca Rafaela.

U drugom dijelu igre, "precizan" je bio samo Vidić, u 64. minutu i do posljednjeg sudijskog zvidžuka nije bilo nimalo prijatno onima koji navijaju za Junajted, jer je Fulam igrao otvoreno, na izjednačenje i malo je nedostajao u nekoliko navrata da do toga dođe.
Junajted je poslije poraza na startu došao do prva tri boda, ali Totenhem nije.

Ekipa Andrea Viljaša-Boaša poražena je prošlog vikenda na gostovanju u Njukaslu (2:1), a ovog je ostala bez dva boda dva minuta prije kraja.

Teško je Totenhem na "Vajt Hart Lejnu" došao do vođstva. Nakon što je Džermajnu Defou poništen gol, pojačanje Vest Bromvič Albiona iz Čelsija, Romelu Lukaku, sam sebi stvorio je sjajnu šansu u drugom poluvremenu, izbacio dvojicu čuvara i šutirao lijevom, pa je veteran Bred Fridel morao da se pruži koliko je dugačak da bi spriječio 0:1.

Uradio je to, a 1:0 bilo je par trenutaka kasnije. Benoa Asu-Ekoto prihvatio je jednu izbijenu loptu na oko 27, 28 metara od gola Bena Fostera. "Drop-kikom" poslao je loptu ka golu, a ona je završila u mreži zahvaljujući odbitku od jednog igrača VBA.

Sve do prvog minuta nadoknade važio je taj rezultat, a onda šok! Poslije gužve u šesnaestercu ispred Fridela, pokušao je glavom Lukaku, ali je Vilijam Galas uspio da izbije loptu sa gol crte. U nastavku akcije, ona je stigla do Džejmsa Morisona, koji je iz prve vratio u mrežu - 1:1 i gorak ukus u ustima Viljaša-Boaša, koji je prošle sezone na prvom londonskom pozivu bio oteran iz Čelsija, a drugi pokušaj, na sjeveru grada, započeo je osvajanjem boda od mogućih šest.

Luka Modrić nije bio ni na klupi Totenhema.

U Birmingemu, potpuni raspad Aston Vile. Na dijelove, domaćina je rastavio sjajni Everton, koji je poslije Junajteda (1:0), deklasirao Vilijane na njihovom Parku - 1:3.

Već u trećem minutu fantastičnim golom Stivena Pijenara bilo je 0:1, a do poluvremena 0:3, zahvaljujući Maruanu Felainiju i Nikici Jelaviću. Potom je Aston Vila ostala sa desetoricom zbog "profesionalnog" faula Kjerijana Klarka nad Jelavićem, a sa igračem manje, Karim El Ahmadi iznenadio je uspavanog Tima Hauarda za utehu.

Do kraja utakmice, debitantu u dresu Evertona Kevina Miralasu poništen je gol zbog ofsajda, a na drugoj strani tresla se stativa. Bila je to prva pobjeda Evertona nad Aston Vilom posle 12 utakmica i šest pobjeda Vilijana!? Ova dva kluba najduže su u kontinuitetu u najjačoj ligi Engleske, bio je ovo njihov 195. duel i sada je odnos u pobedama 72:71 u korist Aston Vile.

Vila je prošle sezone jedva izborila opstanak, a ovu sezonu počela je porazima od Vest Hema i Evertona. Slijedi gostovanje Njukaslu...
Svonsi bolji početak sezone nije mogao da zamisli.

Velšani poslije dva odigrana kola imaju šest bodova i neverovatnu gol razliku 8:0, koja će ih gotovo sigurno poslije vikenda učvrstiti na drugom mjestu Premijer lige, a u slučaju eventualnog poraza Čelsija od Njukasla pomjeriti stepenik više ("plavci" već imaju odigrana dva meča).

Poslije gostovanja Kvins Parku (5:0) na premijeri nove sezone, na "Liberti" stadionu stradao je Vest Hem. "Čekićari" su, ipak, malo bolje prošli, jer su primili "samo" tri komada - 3:0.

Mihael Laudrup i njegovi labudovi gaze sve redom, a u sjajnim partijama prednjači 26-godišnji Miguel Perez Miču. Španac je vezni fudbaler, ali je sa tri gola već najbolji strelac ekipe.

Upisao se i pred svojim navijačima postigavši drugi pogodak protiv Vest Hema u 29. minutu. Led je, devet minuta ranije, probio njegov sunarodnik sa daleko većim stažom u Engleskoj - Anhel Ranhel.

Poslije sigurnog vođstva, Svonsi je u nastavku samo potvrdio pobjedu i sjajnu formu preko napadača Denija Grahama (64. minut).

Utakmica između Sanderlenda i Redinga, koja je trebalo da se odigra u subotu od 16 sati, odložena je zbog jake kiše i natopljenog terena na stadionu "Svjetlosti".

Jaka kiša padala je tokom prepodneva u sjevernoj Engleskoj, prestala je oko 14 sati, ali je glavni sudija meča Nil Svarbrik poslije pregleda terena i konsultacija sa menanadžerima Martinom O'Nilom i Brajanom Mekdermotom odlučio da se utakmica ne igra. Novi termin biće poznat naknadno.

REZULTATI 2. KOLA:

Svonsi - Vest Hem 3:0 (2:0)
/Ranhel 20, Miču 29, Graham 64/

Aston Vila - Everton 1:3 (0:3)
/El Ahmadi 75 - Pijenar 3, Felaini 31, Jelavić 44/

Mančester Junajted - Fulam 3:2 (3:1)
/Van Persi 10, Kagava 35, Rafael 41 - Daf 3, Vidić ag 64/

Norič - Kvins Park Rendžers 1:1 (1:1)
/Džekson 11 - Zamora 19/

Sautempton - Vigan 0:1 (0:0)
/Di Santo 51, Kone 89/

Totenhem - Vest Bromvič Albion 1:1 (0:0)
/Asu-Ekoto 74 - Morison 90+1/

Čelsi - Njukasl 2:0 (2:0)
/Azar pen 22, Tores 45+3/

U nedelju:

Stouk - Arsenal (14.30)
Liverpul - Mančester siti (17.00)

Odloženo:

Sanderlend - Reding

TABELA: Čelsi (+1) 9, Svonsi 6, Everton 6, VBA 4, Fulam 3, Mančester Siti (-1) 3, Njukasl 3, Mančester Junajted 3, Vigan 3, Vest Hem 3, Stouk Siti (-1) 1, Sanderlend (-1) 1, Arsenal (-1) 1, Totenhem 1, Reding 1, KPR 1, Norič 1, Sautempton 0, Aston Vila 0, Liverpul (-1) 0.

(MONDO - foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC