• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Sarajevo diktira tempo

Fudbaleri Sarajeva minimalnim rezultatom savladali Olimpik i zadali domaći zadatak pratiocima Željezničaru i Slaviji.

 BiH: Sarajevo diktira tempo Izvor: MONDO

Sarajevo je nastavilo sa dobrim igrama na početku sezone. Bordo tim u subotu je u malom gradskom derbiju pobijedio Olimpik 1:0 i upisao nova tri boda pa će prenoćiti na vrhu tabele.

Šansu da ga stignu imaju Željezničar i Slavija koji će svoje mečeve protiv GOŠK-a, odnosno Zvijezde igrati u nedjelju.

A Sarajevo je do pobjede došlo uz malo muke i moglo bi se reći mnogo sreće. Na utakmici odigranoj po velikoj vrućini ni jedni ni drugi nisu izgleda imali previše snage, pa se igralo bez mnogo prilika a pobjednik je odlučen sa bijele tačke.

Golman domaćih Hamzić oborio je u svom šesnaestercu Husejinovića, a sudija mu je pokazao crveni karton i put u svlačionicu, možda i prestrogo. Siguran realizator za 1:0 i sva tri boda bio je Belošević.

Vrijedan pažnje je i pokušaj Karića dve minute prije kraja koji je Bandović odbranio.

Gostujuću pobjedu, i to od 3:1 ostvario je Velež u gostima kod Gradine. Prava uzbuđenja su počela početkom drugog poluvremena, ali ne pogotkom već koškanjem Alića i Mehremića zbog kojeg su obojica moral ranije na tuširanje.

U postavci 10 na 10 bolje su se snašli gosti, pa je na isteku jednog sata igre Hebibović doveo “rođene” u vođstvo, a u 74. minutu isti igrač povisio je na 2:0.

Novi član Premijer lige BiH uspio je u 82. minutu da smanji vođstvo gostiju preko Turbića, ali je pogotkom u posljednjem minutu Ćurić riješio sve dileme oko pobjednika.

Leotar je doživio prvi poraz ove sezone, Trebinjci su poraženi u Prijedoru rezultatom 3:1. Strijelci za “rudare” bili su Asevedo, Hamdžić i Rastoka kooji je ovjerio tri boda u drugom minutu sudijske nadoknade, dok je jedini gol za Leotar postigao Filipović pet minuta ranije.

Biljeljinski Radnik nije uspio zabilježiti prvu pobjedu ove sezone iako je protiv Travnika imao sva tri boda u rukama. Ostijić je naeo “vezire” u 25. minuti, a kada je Ćulum u 58. minutu povisio na 2:0 činilo se da će Bijeljinci osjetiti slast pobjede prvi put od povratka u Premijer ligu BiH.

Gosti iz Travnika nisu se međutim predavali uprkos vrlo teškim uslovima za igru na gotovo 40 stepeni Celzijusa. Umjesto toga u samo četiri minuta uspjeli su da zabiju dva gola i izvuku bod. Prvo je Zatagić u 70. minutu smanjio na 2:1, a u 74. Minutu Lihovac je sa “bijele tačke” donio Travniku bod.
Obje ekipe sada imaju po dva boda, ispred Zvijezde koja sa nulom drži fenjer i sutra gostuje zahuktaloj Slaviji.

Rezultati četvrtog kola:

Olimpik – Sarajevo 0:1
(Belošević 35 penal)
Gradina -Velež 1:3
(Turbić 82 – Hebibović 60, 74, Ćurić 90)
Rudar – Leotar 3:1
(Asevedo 21, Handžić 73, Rastoka 90+2 – Filipović 87)
Radnik - Travnik 2:2
(Ostojić 25, Ćulum 58 – Zatagić 70, Lihovac 74 penal)

Nedjelja:

Čelik - Široki Brijeg
GOŠK - Željezničar
Slavija - Zvijezda
Zrinjski - Borac

TABELA: Sarajevo 10, Željezničar (-1) 7, Leotar 7, Slavija (-1) 7, Rudar 7, Zrinjski (-1) 6, Velež 6, Olimpik 5, Čelik (-1) 4, GOŠK (-1) 4,Široki (-1) 4, Borac (-1) 3, Gradina 2, Travnik 2, Radnik 2, Zvijezda (-1) 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC