• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Kakav Pujo, strašan Pujo!

Sa dva gola Jovetića, od kojih je drugi "pao" u 91. minutu, Fiorentina je u prvoj utakmici sezone uspjela da pobijedi Udineze na svom terenu - 2:1!

 SERIJA A: Kakav Pujo, strašan Pujo!  Izvor: MONDO

Fiorentina i šestu godinu zaredom nije izgubila na u prvom kolu Serije A. Pobijedila je.

Isključivo zahvaljujući maestralnom Crnogorcu Stevanu Jovetiću!

Ovaj fudbaler, kojeg će ljubičasti teško zadržati do 31. avgusta, postigao je dva gola u pobjedi Viole nad Udinezeom u prvoj utakmici sezone 2012/13 u italijanskom kalču.

Gosti su poveli, a onda je na scenu stupio Pujo, koji je pogotkom u nadoknadi vremena doneo veliko slavlje na Artemio Frankiju: Fiorentina - Udineze 2:1 (0:1).

Kada su svi u Firenci očekivali da prva utakmice sezone bude završena klasičnim italijanskim rezultatom, remijem 1:1, Jovetić je uzeo loptu, ušetao u šestanesterac Željka Brkića, dao sebi for, onda "prodao" biciklu svom čuvaru i udarcem "ispod" njega, desnom nogom, poslao loptu u dalji Brkićev ugao - 2:1!

Igrao se 91. minut...

Udineze je u jeku naleta renovirane Fiorentine, koju je ovog ljeta preuzeo Vićenco Montela, došao do vođstva. Brazilac Majkosuel, koji je letos stigao iz Botafoga, istrčao je iza odbrane domaćih i lijevom nogom savladao Emilijana Vivijana. Lopta se od stative odbila u mrežu - 0:1.

To Montelin tim nije zaustavilo. Jovetić i Adem Ljajić bili su pokretači akcija, koje se nisu završavale golom sve do 68. minuta. Tada je Jovetić uhvatio volej, koji se odbio od telo štopera Udinezea, Danila, i lobovao nemoćnog Brkića. Bivši golman Vojvodine i reprezentativac Srbije branio je dobro, bio je siguran, a nije mogao da uradi ništa ni kod prvog, ni kod drugog gola Jovete.

Viola je mogla do tri boda i bez drame u nadoknadi vremena, ali je slobodnjak kapitena Manuela Paskvala završio na stativi u 88. minutu.

Na kraju je pravda zadovoljena, jer su ljubičasti bili bolji rival tokom 90 minuta na startu nove sezone. Prošle, Udineze je izborio Ligu šampiona, a Fiorentina se do poslednjeg kola borila za opstanak. Ova, sluti na to da će renoviran sastav tandema čelnika tima iz Firence, Dijega i Andree Do Valea, uspjeti da izbori i Evropu.

Jovetićev ostanak osnovni je preduslov za to.

Ljajić i Matija Nastasić bili su starteri u timu Fiorentine, kao i Brkić za Udineze, dok je Dušan Basta utakmicu presjedio na klupi crno-bijelih sa Friulija.

REZULTATI I PAROVI 1. KOLA:

Fiorentina - Udineze 2:1 (0:1)
/Jovetić 68, 90+1 - Majkosuel 28/

Juventus - Parma (20.45)

U nedelju:

Od 18.00:

Milan - Sampdorija

Od 20.45:

Atalanta - Lacio
Kjevo - Bolonja
Đenova - Kaljari
Palermo - Napoli
Peskara - Inter
Roma - Katanija
Sijena - Torino

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC