• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Vengere, ko će da da gol?

Arsenal ni u drugoj utakmici u prvenstvu nije dao gol.

 PREMIJER: Vengere, ko će da da gol?      Izvor: MONDO

Arsenal je već u problemu. Odlazak Robina van Persija se mnogo osjeća, jer ekipa ni poslije 180 minuta, odnosno u dvije utakmice nije uspjela da da gol.

Arsenal je tako postao peti klub u eri Premijer lige koji nije uspio da postigne gol u prva dva meča u sezoni. Prije njega to nisu uspeli ni Derbi Kaunti, Portsmut, Sautempton i Vest Hem. Ako je za utjehu navijačima londonskog kluba, prvi put od 2003. godine, Arsenal je uspio da ne primi gol u prvoj utakmici u gostima.

Ekipa Arsena Vengera bila je bolja u prvom poluvemenu. Dobro je zatvorila prilaze golu Vita Manonea (branio umjesto povrijeđenih Vojćeha Šćešnjija i Lukasa Fabijanskog), a u napadu je bilo nekoliko smislenih akcija. Ne i prave realizacije.

Ruku na srce, Arsenal je oštećen. Igrao se 10. minut kada je Lukas Podolski bio u odličnoj poziciji, poslije asistancije Olivijea Žirua. Nijemac je šutirao, ali je njegov udarac izblokirao Endi Vilkinson, koji se bukvalno bacio u šut. Usporeni snimak je pokazao a je lopta pogodila igrača Stouka u ruku.

Pojačanje Arsenala, Santi Kazorla imao je nekoliko zanimljivih aistencija i ideja u napadu Arsenala.

U drugom poluvremenu, mršav učinak obje ekipe. Tek u finišu meča spektakularan pokušaj Francuza Olivije Žirua, koji je vidio da je Asmir Begović izašao malo dalje sa gol-linije. Probao je da ga lobuje, ali je bio zamalo neprecizan.

"Bila je ovo dobra utakmica, tvrda. Pokazali smo želju za inicijativom, da dominiramo i bilo je dosta pozitivnih stvari. Negativno je to što nismo dali gol u prve dvije utakmice, ali vjerujem da je to zato što imamo mnogo novih igrača", izjavio je Arsen Venger, koji i dalje ima podršku navijača Arsenala, koji su mu skandirali tokom utakmice: "Jedan je Arsen Venger".

Venger kaže da je pred njim i ekipom još mnogo posla, prije svega u ofanzivi, ali i da nije zabrinut. Golovi će, kaže, doći.

"Treba odati priznanje i Stouku, dobro se branio. Odigrali su požrtvovano, organizovano. Mi smo bili opasni, ali nismo uspjeli da nađemo rješenje i put ka golu. Robin van Persi je vanserijski igrač i tu nema zbora, ali nisam zabrinut. Imamo igrače koji umiju da postognu gol", kaže trener Arsenala.

Mikel Arteta traži strpljenje od navijača Arsenala.

"Nismo dozvolili da protivnik stvori mnogo prilika i bili smo odbro organizovani, ali to nije bilo dovoljno da osvojimo tri boda. Treba nam još malo vremena da se uigramo, vjerujem da će sve biti u redu", izjavio je Arteta.

REZULTATI 2. KOLA:

nedjelja:

Stouk - Arsenal 0:0

Liverpul - Mančester siti (17h)

subota:

Svonsi - Vest Hem 3:0 (2:0)
Aston Vila - Everton 1:3 (0:3)
Mančester junajted - Fulam 3:2 (3:1)
Norič - Kvins Park Rendžers 1:1 (1:1)
Sautempton - Vigan 0:1 (0:0)
Totenhem - Vest Bromvič Albion 1:1 (0:0)
Čelsi - Njukasl 2:0 (2:0)

Odloženo:
Sanderlend - Reding

TABELA: Čelsi /+1/ 9, Svonsi 6, Everton 6, VBA 4, Fulam 3, Mančester siti /-1/ 3, Njukasl 3, Mančester junajted 3, Vigan 3, Vest Hem 3, Stouk 2, Arsenal 2, Sanderlend /-1/ 1,Totenhem 1, Reding 1, KPR 1, Norič 1, Sautempton 0, Aston Vila 0, Liverpul /-1/ 0.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Medis

Nema Robina Van Persija pa zato nejide ARSENALU

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC