• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Slavija i Željo drže korak

Pobjedom nad Zvijezdom (1:0), Slavija nastavila seriju. Korak za Sarajevom održao i Željezničar trijumfom u Gabeli (1:2). Čeliku pripao derbi.

 PREMIJER BiH: Slavija i Željo drže korak  Izvor: MONDO

"Sokolovi" su u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavili da igraju u pobjedničkom ritmu.

Poslije tri boda u Banjaluci, gdje su nadigrali Borac, kompletan plijen su osvojili u Istočnom Sarajevu protiv Zvijezde, koja ni nakon četvrte utakmice ove sezone nema nijedan osvojen bod.

Tim Vlade Čapljića je bio bolji rival tokom svih 90 minuta od gostiju iz Gradačca, ali je uspio samo jednom da matira gostujućeg čuvara mreže Raifa Smajića.

I to sa bijele tačke u 35. minutu, nakon što je na ivici kaznenog prostora igrao rukom neko od defanzivaca Zvijezde. Postojala je dilema da li je igrač bio izvan šesnaesterca, ali je penal dosuđen, a siguran realizator bio je Lazar Vidić.

"Sokolovi" su u prvom dijelu propustili dvije velike prilike u 20. i 21. minutu. Najprije je golman Smajić odbranio šut Zorana Kokota, a zatim i Dejana Raševića.

Početkom nastavka, Kokot je opet bio najagilniji, ali je u nekoliko navrata bio neprecizan.

Čelik je derbi sa Širokim Brijegom riješio već u prvom poluvremenu stekavši dvostruku prednost. Najzaslužniji za pobjedu ekipe Vlade Jagodića na Kamberovića polju bio je dvostruki strijelac Alen Mešanović u 13. i 37. minutu.

Prvi pogodak plod je greške Vedrana Ješea, a drugi majstorstvo Mešanovića koji je sa 20-tak pogodio mrežu ekipu sa Pecare.

Ipak, Širokobriježani su preko Brazilca Vagnera, koji je pogodio sa ivice šesnaesterca u 74. minutu, imali dovoljno vremena da naprave preokret, ali su crveno-crni do kraja uspjeli da odbrane napade gostiju.

Bodove i to gostujuće osvojio je aktuelni šampion Željezničar i odgovorio gradskom rivalu Sarajevu, koji se u dosadašnjem dijelu prvenstva nametnuo kao najozbiljniji pretendent za titulu.

Klub sa Grbavice je slavio u Gabeli rezultatom 2:3 u vrlo zanimljivoj i otvorenoj utakmici.

Plavi su poveli u devetom minutu lijepim golom Zajka Zebe iz slobodnog udarca, ali je GOŠK uspio za samo dva minuta da izjednači preko Sabahudina Jusufbašića.

Gosti su još jednom zatresli mrežu u 43. minutu, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda Eldina Adilovića. I kad su svi na stadionu pomislili da će igrači na odmor sa izjednačenim rezultatom uslijedila je odlična akcija Željinog napada i rutinska egzekucija Vernesa Selimovića za 1:2.

U nastavku je domaćin pokušavao da dođe do izjednačenja, ali zbog visokih temperature ritam igre je opao sve do 80. minuta kada je Adilović ovjerio pobjedu Želje.

Međutim, već u sljedećem napadu GOŠK je smanjio na 2:3, ali snage za eventualni remi nije imao pa su bodovi otišli na Grbavicu. Ponovo je strijelac za Gabeljane bio Jusufbašić.

U posljednjem susretu kola, Borac gostuje u večernjem terminu Zrinjskom u Mostaru.



REZULTATI 4. KOLA

Slavija - Zvijezda 1:0 (1:0)
/Vidić 35 pen/

Čelik - Široki Brijeg 2:1 (2:0)
/Mešanović, 13, 37 - Vagner 74/

GOŠK - Željezničar 2:3 (1:2)
/Jusufbašić 11, 82 - Zeba 9, Selimović 44, Adilović 80/

Zrinjski - Borac 1:0 (0:0)
/Stojkić 60/

U subotu:

Olimpik - Sarajevo 0:1
Gradina -Velež 1:3
Rudar - Leotar 3:1
Radnik - Travnik 2:2

TABELA: Sarajevo 10, Željezničar 10, Slavija 10, Zrinjski 9, Leotar 7, Čelik 7, Rudar 7,  Velež 6, Olimpik 5, GOŠK 4, Široki Brijeg 4, Borac 3, Gradina 2, Travnik 2, Radnik 2, Zvijezda 0.

(MONDO, foto: Klix)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC