• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Preokret Zvezde u Novom Pazaru

Novi Pazar poveo golom Miloša Bogunovića, ali su potom Filip Kasalica i Luka Milunović donijeli prvu pobjedu crveno-bijelima u prvenstvu - 1:2 (1:1).

 JSL: Preokret Zvezde u Novom Pazaru  Izvor: MONDO

Šesti put u posljednje dvije sezone, fudbaleri Crvene zvezde uspjeli su da pobijede u prvenstvenoj utakmici poslije vođstva protivnika.

Ujedno, bila je to prva pobjeda crveno-bijelih u dva kola novog izdanja Superlige, prvi trijumf Aleksandra Jankovića po povratku na klupu Crvene zvezde i prvi poraz Pazaraca, poslije četiri boda osvojenih u 180 minuta fudbala protiv niškog i kragujevačkog Radničkog.

Pred sablasno praznim tribinama u Novom Pazaru, zaključanim zbog sukoba dvije frakcije navijača domaćih u prvom kolu: Novi Pazar - Crvena zvezda 1:2 (1:1).

Domaćin je poveo u 28. pogotkom Miloša Bogunovića, ali je gost odnio sva tri boda zahvaljujući pogocima Filipa Kasalice u 38. i Luke Milunovića u 52. minutu. Ova pobjeda od velike je važnosti za crveno-bijele pred put u Bordo na revanš meč plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope, već u četvrtak.

Prošle sezone, Zvezda je okrenula zaostatak u pobjedu protiv Jagodine, Rada i Javora, u sezoni 2010/11, crveno-bijeli su to uradili protiv Spartaka i Hajduka, a ove sezone učinili su to na terenu na kojem su prošlog proljeća remijem 0:0 praktično ispali iz šampionske trke s Partizanom.

"Mnogo teška utakmica za nas i fizički i psihički, igrali smo protiv dobre ekipe, koji igra na speficičan način, ima velik broj visokih igrača i igra na terenu koji takvu igru favorizuje. U vremenskim okolnostima koje nisu bile idealne za igru, karakter bio na testu. Uspjeli smo da pobijedimo na vrućem terenu, pokazali smo karakter, gubili smo na strani i uspjeli smo da prokrenemo", rekao je trener Crvene zvezde Janković poslije utakmice, a o razgovoru na poluvremenu koji je doveo do preokreta, dodao je:

"Detalje iz svlačionice nećemo iznositi. Bilo je dosta problema u prvom polvemenu, taktički nismo stajali kako treba. dobro je što smo dobro reagovali u drugom dijelu i golom izbjegnemo nervozu".

NOVI PAZAR. Stadion "Gradski". Bez gledalaca. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas).

NOVI PAZAR: Đogatović - Rnić, Mujdragić (od 34. Đoković, od 72. Popin), Jakovljević, Lotinac - Alivodić, Ristović (od 48. Jelić), Vusljanin, Hadžibulić - Bogunović, Raščić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić (od 67. Mirić), Maksimović, Mijailović, Mladenović - Dimitrijević, Milivojević, Vešović, Lazović - Milunović (od 72. Milunović), Kasalica (od 90. Spajić).

Kao i mnogo puta kod Jankovićevog prethodnika Roberta Prosinečkog, fudbaleri Crvene zvezde nisu sa dovoljno energije i oštrine ušli u utakmicu protiv "malog" protivnika. To se, poslije emotivnog i fizičkog pražnjenja u meču sa Bordoom prije tri dana (0:0) donekle i moglo očekivati, ali ne i opravdati.

Za muke i umor gostiju, tim Dragoljuba Bekvalca nije mario. Plavo-bijeli počeli su oštro i imali tri prilike za gol, prije nego što su u 28. minutu konačno poveli. Zasluženo.

Bivši igrač Partizana Bogunović glavom je probacio loptu ispod Bobana Bajkovića, sa peterca, poslije sjajno izvedenog kornera Envera Alivodića. Bogunović se pojavio na "prvoj" stativi u potpuno nebranjenom dijelu peterca, dok su Nikola Maksimović i Filip Mladenović nemo gledali kako napadač domaćih pogađa mrežu.

Bila je to nagrada za bolju igru plavo-bijelih od početka susreta. Ali i poziv za goste da se uozbilje, jer je pitanje kako bi navijači podnijeli još jedno nonšalantno izdanje poput onih u mečevima sa Naftanom (4:3, 3:3) i Radom (2:2). S obzirom da su sezonu počeli gubitkom dva boda na svom terenu, protiv desetorice igrača protivničkog tima, fudbaleri Zvezde nisu imali kud i počeli su da igraju takmičarski fudbal.

Na ruku zvezdaša išla je i iznuđena promjena na drugoj strani. Bekvalac je u 35. minutu morao iz igre da povuče povrijeđenog Ahmeda Mujdragića, u igru je ušao alternativni defanzivac Ivan Đoković i to je donekle poremetilo stabilnost odbrane domaćih, što su gosti i iskoristili. Kako je Đoković igrao, govori i to što ga je Bekvalac u drugom poluvremenu vratio na klupu i uveo Sašu Popina.

Deset minuta poslije Bogunovićevog gola - gosti su izjednačili. I to na čudan način.

Jednu dugu, "bunar" loptu, tačnije ispucavanje Nikole Maksimovića sa svoje polovine, uporni Filip Kasalica uspio je da primi na oko 20 metara od Vladana Đogatovića, izdržao je nalet dvojice čuvara i s njima na leđima ušao u kazneni prostor, odakle je rutinski postigao prvi gol u sezoni - 1:1! Igrao se 38. minut, a već u sljedećem Zvezda je mogla da povede.

Nikola Mikić ubacio je lijevom nogom loptu sa desnog krila, pravo na glavu Darka Lazovića. S obzirom na to da centaršut nije bio "oštar", Lazović se sa desetak metara napregao koliko je mogao da uputi i precizan i jak udarac, ali je Đogatović uspeo da izbije loptu u polje.

Dva minuta pre odlaska na odmor, Novi Pazar, odnosno Raščić je ponovo imao šansu da savlada Bajkovića iskosa, sa peterca, ali je njegov šut spoljnim delom stopala otišao pored gola. Raščić je još bolju šansu imao već u trećem minutu, ali je s peterca, na centaršut Envera Alivodića, prebacio prečku.

Po povratku sa odmora, inicijativa crvenih sa kraja prvog, nastavljena je i u drugom poluvremenu, a sve je rezultiralo golom Milunovića za vođstvo Beograđana - 1:2! Igrao se 52. minut, Lazović je izveo korner s desne strane, potpuno sam na sedam, osam metara od gola Đogatovića bio je Luka Milivojević, s tim da bi njegov volej udarac otišao pored gola da Milunović nije "čuvao" drugu stativu.

Pazarci su postavili stražara na prvu, ali ne i dalju stativu Đogatovićevog gola, pa je Milunoviću za drugi gol ove sezone u Superligi bilo potrebno samo da postavi nogu i Milivojevićev udarac koji je išao u korner, preusmjeri u mrežu. Ofsajda nije bilo upravo zbog igrača u plavo-bijelom na prvoj...

Nešto prije drugog gola Zvezde, Bekvalac je morao da izvrši i drugu prinundu izmjenu, jer se na povredu požalio Risto Ristović, a zamijenio ga je Igor Jelić. I Aleksandar Janković morao je u 67. minutu da izvuče iz igre kapitena Mikića zbog povrede. Na teren je morao Marko Mirić, ali je poziciju Mikića nastavio da pokriva Vešović. Pet minuta kasnije, Janković je u igru ubacio i Natanijela Asamou, umjesto strijelca Milunovića.

U 69. minutu, moglo je da bude 1:3, kada je Lazović sa ivice šesnaesterca tukao ispod živog zida iz slobodnog udarca, ali je Đogatović to nekako zaustavio, a minut kasnije moglo je (tj. moralo) da bude 2:2. Ponovo je Raščić promašio kapitalnu priliku.

Kapiten Irfan Vusljanin centrirao je s lijeve strane, a Raščić skočio visoko na petercu i glavom "pucao" preko prečke. Potom je gestikulirao da mu je nedostajao centimetar, dva visine...

To je ujedno bila posljednja šansa pred oba gola, iako je do kraja utakmice bilo još "milion" duela na sredini terena. Prva pobjeda Zvezde u dva gola, odnosno prvi poraz Novog Pazara u tri.

Novi Pazar je u prvom kolu pobijedio Radnički iz Niša rezultatom 3:0, a u drugom remizirao takođe protiv Radničkog, ali iz Kragujevca. Bilo je 1:1. Crvena zvezda nije odigrala meč prvog kola šampionata, protiv Javora u Ivanjici, zbog toga što policija nije mogla da garantuje bezbjednost jer je u isto vrijeme bio održavan koncert folk pjevačice Svetlane Ražnatović na Saboru trubača u Guči, a u drugom kolu crveno-bijeli odigrali su samo 2:2 protiv Rada.

Taj rezultat, uz vođstvo "građevinara" od 2:0 sa desetoricom na "Marakani", doveo je do razlaza Uprave Crvene zvezde i sada već bivšeg trenera Roberta Prosinečkog, kojeg je ekspresno naslijedio Aleksandar Janković.

REZULTATI 3. KOLA:

Novi Pazar - Crvena zvezda 1:2 (1:1)
/Bogunović 28' - Kasalica 38', Milunović 52'/

Partizan - Jagodina (u toku)

U subotu:

Sloboda - Donji Srem 2:2 (2:1)
/Ranđelović 37', Beljić 40' - Damjanović 7', Petković 90+3'p/

OFK Beograd - Hajduk 0:0

Rad - Smederevo 0:0

Javor - Spartak 2:0 (2:0)
/Da Silva 4', Jakimovski 8'p/

Vojvodina - BSK 1:0 (0:0)
/Moreira 85'/

U petak:

Radnički Niš - Radnički Kragujevac 1:1 (0:0)
/Binić 58' - Tintor 61'/

TABELA: Donji Srem 7, Vojvodina 7, Javor (-1) 6, Jagodina (-1) 6, Rad 5, Novi Pazar 4, Crvena zvezda (-1) 4, Sloboda 4, Radnički Niš 4, Partizan (-1) 3, BSK Borča 3, Radnički 1923 2, Hajduk 1, OFK Beograd 1, Spartak 0.

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com, video: redstarbelgrade.info/Arena)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Večiti Delija

BRAVO ZVEZDO!Važni su bodovi na uvek neugodnom gostovanju,mada ovaj put bez publike al sami su sebi Pazarci krivi za to,a VAŽNO je i ZA atmosferu i SAMOPOUZDANJE pred Bordo!OD TEBE SAMO TRAŽIM DA KAO LAV SE BORIŠ!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC