• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Škrtel poklonio bod Sitiju

Liverpul - Siti 2:2. Edin Džeko igrao posljednjih pola sata.

 PREMIJER: Škrtel poklonio bod Sitiju Izvor: MONDO

Uoči početka nove sezone Premijer lige, mnogi su predviđali da će titula ostati u Mančesteru i da će ponovo mančesterski dvojac voditi glavnu bitku za trofej.

Ali, dešavanja na terenima u prva dva kola pokazuju da neće biti baš tako. Junajted je poražen u prvom meču protiv Evertona, potom je tijesno savladao Fulam. Mančester siti je jedva savladao Sautempton, a danas je teškom mukom izborio neriješeno na gostovanju Liverpulu 2:2.

Tragičar utakmice Martin Škrtel!

Škrtel je najprije postigao vodeći gol za Liverpul, pobjegavši Aleksandru Kolarovu poslije kornera, a deset minuta prije kraja poklonio je loptu Karlosu Tevezu za 2:2.

Mančester siti je daleko od forme koja ga je krasila u dobrom dijelu prošle sezone, ali i sa ovakvom, krajnje neubjedljivom igrom, osvaja bodove.

Liverpul je bio pod pritiskom, jer je morao da anulira loš utisak koji je ostavio u prvoj utakmici protiv Vest Bromvič Albiona. I "crveni" su bili bolji rival. Ne i umješniji.

Veliku šansu imao je Fabio Borini sredinom prvog dijela. Uletio je kao metak u šesnaesterac, izbjegao je nogu Aleksandra Kolarova, ali je iz blizine šutirao pored gola. Neshvatljivo. Koji minut kasnije Karlos Tevez je umalo pogodio gol Liverpula iz mrtvog ugla! Pobjegao je čuvarima, otišao je u desno i uputio udarac sa felšom, ali nije imao sreće - lopta se od stative odbila u polje.

I onda 1:0 za Liverpul. Igrao se 29. minut, korner za domaće. Šrktel je pobjegao Kolarovu, skočio u nebesa i glavom zakucao loptu iza leđa nemoćnog Džoa Harta.

Neubjedljivi Mančester siti nekako je uspio da izjednači u 63. minutu. Strijelac je bio Jaja Ture, čovjek sa kojim i bez koga Siti nije isti. Tevez je centrirao, lopta se odbila od noge jednog defanzivca Liverpula, pravo na nogu visokog veziste Sitija i...egzekucija.

Samo tri minuta kasnije, Liverpul je ponovo poveo. Luis Suarez je sjajno izveo slobodan udarac, lopta je prošla pored "živog zida"! Pitanje za golmana Sitija je: zašto si tako postavio odbranu?

Ključni trenutak meča u 80. minutu. Škrtel je petljao kod lijeve aut-linije, realno, nije bio ni pod velikim pritiskom, ali je odlučio da je vrati Pepu Reini. Kakva greška! Karlos Tevez je, kao lisica, sve pratio i iskoristio poklon defanzivca Liverpula.

Stoti gol Teveza u engleskom fudbalu. Argentincu je ovo peti gol protiv Liverpula. Više je dao samo Boltonu, Čelsiju i Viganu (po šest).

Mančester siti se izvukao, a Liverpul je sam sebe uništio.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko igrao je u posljednjih pola sata umjesto Marija Balotelija.

REZULTATI 2. KOLA:

nedelja:

Stouk - Arsenal 0:0

Liverpul - Mančester siti 2:2 (1:0)
(Škrtel34', Suarez 66' - Jaja Ture 63', Tevez 80'/

subota:

Svonsi - Vest Hem 3:0 (2:0)
Aston Vila - Everton 1:3 (0:3)
Mančester junajted - Fulam 3:2 (3:1)
Norič - Kvins Park Rendžers 1:1 (1:1)
Sautempton - Vigan 0:1 (0:0)
Totenhem - Vest Bromvič Albion 1:1 (0:0)
Čelsi - Njukasl 2:0 (2:0)

Odloženo:
Sanderlend - Reding

TABELA: Čelsi /+1/ 9, Svonsi 6, Everton 6, VBA 4, Mančester siti 4, Fulam 3, Njukasl 3, Mančester junajted 3, Vigan 3, Vest Hem 3, Stouk 2, Arsenal 2, Sanderlend /-1/ 1,Totenhem 1, Reding /-1/ 1, KPR 1, Norič 1, Liverpul 1, Sautempton 0, Aston Vila 0.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC